Avlösare för barn och unga

Föräldrar eller anhöriga till barn med funktionsnedsättning behöver ibland avlastning. Med hjälp av en avlösare kan de få tid att koppla av eller genomföra aktiviteter på egen hand.

Vi söker nu ett antal avlösare som vill göra skillnad för andra!

Arbetsuppgifter

Som avlösare kommer du hem till barnet och tar tillfälligt över ansvaret för tillsyn och omvårdnad så att föräldrar eller anhöriga får möjlighet till avkoppling eller egna aktiviteter.

Avlösningen anpassas utifrån familjens behov och kan handla om ett antal timmar per månad, regelbundet eller vid enstaka tillfällen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort engagemang och intresse för andra människor. Du är lyhörd och trivs när du får hjälpa och göra skillnad för andra. Vi lägger stor vikt vid personliga kompetenser. Ibland gör barnets behov att även andra mer formella kompetenser är nödvändiga.

För att jobba som avlösare krävs att du har fyllt 18 år och kan uppvisa utdrag från polisens belastningsregister.

Polisens belastningsregister:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Avlösarservice är en insats enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Läs här om LSS och målet med insatserna här https://www.skelleftea.se/omsorg/funktionsnedsattning/stod-enligt-lag-om-om-stod-och-service-lss?ptid=

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Du får timersättning för uppdraget

Tillträde efter överenskommelse. Vi anställer löpande, så vänta inte med din ansökan.

Ansök här

Sista ansökningsdag: 3 maj 2020

Referensnummer: A930537/2020

Kontaktpersoner

Kundtjänst
knapptryck 1, socialt stöd och omsorg
0910-73 50 00

Övrigt

Dagligen får ca 1000 personer med funktionsnedsättning stöd av Skellefteå kommun, genom avdelningen Stöd och service. Avdelningen arbetar utifrån ett salutogent perspektiv med målet att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva ett bra liv i hemmet, på jobbet samt på fritiden. Det stöd vi ger anpassas för varje individ och ska öka möjligheterna till ett självständigt och meningsfullt liv. Detta sker genom en verksamhet som är tillgänglig, i ständig utveckling och av hög kvalitet inom daglig verksamhet, gruppbostäder, serviceboenden, korttidsvistelse och personlig assistans.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2020-02-17

Frågor och svar