Läraraspiranter

Är du nyfiken på läraryrket och vill få en inblick i vad arbetet innebär? Skellefteå kommun söker nu ett antal läraraspiranter (tidigare kallat lärarassistenter) till våra skolor. Som läraraspirant hjälper och avlastar du dina kollegor på skolan i det dagliga arbetet och du får inblick i många delar av läraryrket. Uppdraget som läraraspirant är en del av den nationella lågstadiesatsningen med syftet att öka skolornas kvalitet och ge lärarna mer tid för varje elev. I Skellefteå finns ett 40-tal skolor i varierande storlekar, i stadsdelar och mindre samhällen.

Som medarbetare på våra skolor hjälper du varje elev att bli sitt bästa jag. Vi söker dig som vill bli en del av vårt bästa oss!

Arbetsuppgifter

Som läraraspirant får du möjlighet att jobba med barn och elever samt hjälpa lärare och annan skolpersonal i det pedagogiska arbetet.

Exempel på arbetsuppgifter:
- Hjälpa lärare före, under och efter lektionstid i och utanför klassrummet
- Vara rastvärd och hjälpa till med aktiviteter under raster
- Pedagogiska måltider
- Övriga arbetsuppgifter som bestäms på skolan där du arbetar.

Kvalifikationer

Du har slutförd gymnasieutbildning och är nyfiken på läraryrket. Det är meriterande om du har varit engagerad i föreningsliv, lett barn- eller ungdomsgrupper eller arbetat med något annat utöver skolarbete. Du trivs tillsammans med barn och elever och är en bra vuxen förebild. Du trivs även med att ta ansvar, gillar att samarbeta och är inte rädd för att prova på nya arbetsuppgifter eller hamna i nya situationer. Skol- och klassrumsmiljöer är något som tilltalar dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att arbeta inom skolkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Utdraget begär du själv på polisens hemsida. Blanketten heter "registerutdrag arbete inom skola och förskola".

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Månadslön 21 300 kr

Tidsbegränsad anställning läsåret 2019/2020. Tillträde under hösterminen. Månadslön 21 300 kr.


Ansök här

Sista ansökningsdag: 28 jul 2019

Referensnummer: A876529/2019

Kontaktpersoner

Matilda Ökvist
Rekryteringscenter
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Annica Ögren
Kommunal
0910-73 50 00

Mikael Johansson
Lärarförbundet
0910-73 50 00

Åsa Olsson
LR
0910-73 50 00

Övrigt

Urval sker vecka 32 och intervjuer genomförs vecka 33 till 35. Därefter påbörjas matchning mot skolorna, vilket kan ta lite tid. Vi kommer att hålla aktuella kandidater informerade via mejl.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2019-07-11

Frågor och svar