VA-rådgivare

Verksamheten Vatten och Avlopp har uppdraget att producera och leverera dricksvatten och biogas samt avleda och rena avloppsvatten. Verksamhetens uppgift är även att planera om- och utbyggnad, nyanläggning och underhålla den allmänna VA-anläggningen, samt att ge medborgarna den information och service som kan förväntas.

Nu söker vi en VA-rådgivare till enheten Kund, som ingår i Verksamhet VA.

Arbetsuppgifter

Som VA-rådgivare har du ett viktigt uppdrag att informera och kommunicera med kommunens invånare och företag kring frågor som rör vatten och avlopp samt biogas. Ditt uppdrag är att påverka och förändra beteenden som leder till en minskad tillförsel av gifter, läkemedel och andra utsläpp i avloppsnätet som kan skada vår miljö eller orsaka driftsstörningar. Tjänsten är till stora delar uppsökande.

Du ansvarar för att planera och genomföra studiebesök och informationstillfällen vid kommunens verksamheter och anläggningar inom vatten och avlopp. Målgrupperna varierar kraftigt och innefattar allt från förskolegrupper till företagsledare.

Vidare är du verksamhetens länk till kommunens kundtjänst och ansvarar för exempelvis ändring av information, hålla svarsgrupper och checklistor uppdaterade och sköter kommunikationen med kundtjänsts handläggare.

Du är också ansvarig för att hålla avdelningens webbsida uppdaterad och relevant och ansvarar för utskick från enheten och är även delaktig i större utskick från avdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ett socialt geni och som har en naturlig förmåga att inspirera andra. Du är driven och självgående och kan presentera information på ett pedagogiskt och intressant sätt. När du talar så lyssnar människor. Du är också duktig på att anpassa ditt budskap, beroende på vilken målgrupp du möter.

Du är strukturerad och uthållig och driver dina uppdrag från start till mål och svårigheter som kommer i din väg ser du som möjligheter till nya lösningar.

Du har erfarenhet av att arbeta med uppsökande verksamhet och erfarenhet av att driva dina egna projekt och arbetsuppgifter framåt. Om du dessutom har kunskaper om vattenproduktion och VA-frågor så är det meriterande.

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom pedagogik eller media, men du kan också ha arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. God datorvana och B-körkort är ett krav.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde efter överenskommelse.

Ansök här

Sista ansökningsdag: 23 feb 2020

Referensnummer: A932616/2020

Kontaktpersoner

Magnus Lundin
Enhetschef
0910-735000

Fackliga företrädare

Emma Karlsson
Vision
0910-735000

Övrigt

På samhällsbyggnad tänker vi kretslopp, framtid och människor. Vi erbjuder kommunal service av hög klass, för våra kommuninvånare och det lokala näringslivet. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Vår kunskap finns inom områdena miljö, gator, parker, räddningstjänst, sotning, fysisk planering, hamn, service samt vatten och avfall.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2020-02-17

Frågor och svar