Yrkeslärare, El- och energiprogrammet

Expansiva Skellefteå erbjuder stimulerande livsmiljöer med närhet till det mesta. Som anställd hos Skellefteå kommun är du en viktig samhällsbyggare med tillgång till personalförmåner, fortbildning och utvecklingsmöjligheter.

Baldergymnasiet finns i centrala Skellefteå och har 1 200 elever och 180 medarbetare. Läs mer om Baldergymnasiet här: http://www.skelleftea.se/baldergymnasiet

Arbetsuppgifter

Som lärare planerar, genomför och utvärderar du undervisningen. Du undervisar i karaktärsämnen inom El- och energiprogrammet. Ämnen som omfattas är till exempel mät-, styr- och reglerteknik, programmerbara styrsystem och elinstallationer. I tjänsten ingår kontakter med branschföretag rörande praktikplatser och programutveckling. Tjänsten omfattar även mentorskap för elever.

Tillsammans med kollegor arbetar du aktivt med verksamhetens utvecklingsarbete och värdegrund. Du kommer att ingå i ett arbetslag där det är naturligt att samarbeta och hjälpas åt. Även samarbete med elever och föräldrar är en viktig del av uppdraget, liksom kontakt och samverkan med branschen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med att utbilda eleverna inför framtidens arbete i El- och energibranschen. Det gäller både inom traditionella el- och energiyrken men även att förbereda elever för vidare studier.

Du har lärarutbildning med inriktning mot El- och energiprogrammets karaktärsämnen eller annan likvärdig kompetens. Du har goda ämneskunskaper och förmåga att undervisa både i praktiska och teoretiska delar. Du har förmåga att bemöta elever med behov av särskilt stöd som kan vara såväl inlärningssvårigheter som social problematik. Erfarenhet av arbete på gymnasiet är meriterande. Kompetens att använda ny teknik som ett naturligt verktyg i undervisningen.

Som lärare ska du ha förmåga att leda, motivera och planera arbetet så att eleverna når sina mål. Du har god samarbetsförmåga och ett stödjande och utvecklande förhållningssätt. Du klarar av hög arbetsbelastning under vissa perioder. För jobbet krävs B-körkort.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Vi tillämpar individuell lönesättning

Vikariat VT-20, kan eventuellt övergå till tillsvidareanställning från HT-20. Tillträde efter överenskommelse

Ansök här

Sista ansökningsdag: 23 feb 2020

Referensnummer: A929486/2020

Kontaktpersoner

Kerstin Stål
rektor
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Lena Andersson
LR
0910-73 50 00

Niklas Södermark
Lärarförbundet
0910-73 50 00

Övrigt

--

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2020-02-17

Frågor och svar