Kommunikationsstrateg med pressansvar

Skellefteå är en expansiv kommun med fastlagda framtidsvisioner och vi arbetar nu med att förverkliga dem. Vi har ett mål att växa till 80 000 invånare år 2030 och därför behöver vi möta dagens och morgondagens utmaningar med smarta och hållbara lösningar. Kulturhus, nya skolor och förskolor, fritidsanläggningar, bostäder, etableringar av företag är bara exempel på allt som händer.

Utvecklingen ställer stora krav på vår kommunikation, som ska möta skelleftebornas förväntningar på en effektiv och tydlig kommunikation och information. Vi söker därför dig som har ett brett samhällsintresse och som vill arbeta för att skapa god kommunikation med invånarna och andra intressenter. Vi strävar efter att ha goda relationer med media, då medias roll som både informerande och granskande är viktig för demokratin.

Som medarbetare på informationsenheten jobbar du i en av kommunens mest innovativa arbetsmiljöer en aktivitetsbaserad arbetsplats utformad för att möta dig och dina behov.

Arbetsuppgifter

Du jobbar nära kommunens ledning och har strategiskt och operativt ansvar för arbetet med media på lokal, regional och nationell nivå samt kommunikationsinsatser kopplade till externa arenor. Du har en central roll i kommunikationsarbetet vid eventuella kriser och större samhällsstörningar. Du är ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd till förvaltningsledningar, chefer och andra nyckelpersoner i frågor som rör press och media.

Du är del av kommunens övergripande strategiska kommunikationsteam som ansvarar för kommunens prioriterade kommunikationsinsatser. Du säkrar att kommunikationen följer kommunens kommunikationsstrategi i alla led och styr mot våra gemensamma mål.

I jobbet ingår bland annat att:
• Strategiskt planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser tillsammans med övriga kommunikatörer.
• Ansvara för medierelationer, ha kontakt med media och ge god service till journalister.
• Skriva pressmeddelanden och förbereda presskonferenser.
• Vid behov samordna medierelationer med andra aktörer.

Rollen som kommunikationsstrateg med pressansvar är ny, vilket innebär att du har möjligheter att vara med och forma den.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att jobba som kommunikationsstrateg eller med ansvar för press- och mediefrågor. Det är meriterande om du jobbat på organisationsövergripande nivå i en komplex organisation, gärna politiskt styrd eller i en organisation med hårt medietryck. Du har högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation, journalistik eller media.

Du har god strategisk förmåga, kan kommunikationsplanera och leda projekt inom kommunikationsområdet. Du är en bra skribent med mottagarperspektivet i fokus och du kan snabbt fånga upp och sammanfatta information av vikt och skriva om till klarspråk. Du har koll på medielandskapet och kunskap om mediernas arbetssätt och nyhetslogik.

För att lyckas i rollen krävs att du är van vid högt tempo och har förmåga att behålla lugnet även i pressade situationer. Du vågar ta beslut och visar omdöme i ditt beslutsfattande. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och arbetar bra tillsammans med andra. Du har förmåga att snabbt ställa om till ändrade omständigheter och anpassar dig efter vad situationen kräver.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Urval och intervjuer sker löpande. Vänta därför inte med din ansökan! Tillträde efter överenskommelse.


Ansök här

Sista ansökningsdag: 13 jan 2019

Referensnummer: A826417/2018

Kontaktpersoner

Anneli Josefsson
chef informationsenheten
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Emil Tjärnström
Vision
0910-73 50 00

Övrigt

Förvaltningen för support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på åtta avdelningar: utveckling, måltid, IT, kommunikation, fastighet, personalsupport, ekonomisupport samt kommunhälsan - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2018-10-09

Frågor och svar