Organisationskonsult

Kommunhälsan är Skellefteå kommuns inbyggda företagshälsa och arbetar på uppdrag av kommunens förvaltningar.

Verksamhetsidén är att tillsammans med kommunens chefer skapa Skellefteås bästa arbetsmiljö och bidra till att Skellefteå kommun uppfattas som en attraktiv arbetsgivare. Det gör vi genom att bistå chefer och HR-specialister med specialistkompetens inom arbetsmiljö och hälsa.

Vi erbjuder en arbetsplats som ger dig både goda utvecklingsmöjligheter och trygga anställningsvillkor. Du kommer att ingå i en yrkesgrupp med organisationskonsulter och psykolog, samt arbeta i team med andra professioner.

Arbetsuppgifter

Som organisationskonsult arbetar du med hälsofrämjande, förebyggande och rehabiliterande insatser tillsammans med beställande chef och HR-specialister. Du kommer att arbeta med organisationen, grupper samt enskilda individer.

Det är viktigt att du vill vara medskapande i att planera, genomföra och förbättra Kommunhälsans verksamhet i samarbete med chef och övriga kompetenser.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att professionellt genomföra uppdragsdialoger, så att det stöd vi erbjuder matchar kundens behov. Konsultativt stöd och handledning till chefer i arbetsmiljöfrågor är vanligt förekommande uppdrag. Du kommer också att hålla i utbildningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har praktisk erfarenhet av att arbeta med organisatoriska och sociala arbetsmiljöfrågor samt individuell handledning och coachning. Du har relevant högskoleutbildning inom området.

Förväntningarna på dig är att du kan arbeta självständigt samt tillsammans med kollegor, är initiativrik och ansvarstagande samt fäster stor vikt vid gott bemötande och goda kundrelationer. God ämneskompetens och en vilja att hålla dig uppdaterad inom ditt yrkesområde är viktigt. Arbetet ställer krav på att ha ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt och förmåga att kunna prioritera rätt.

Vi erbjuder en målstyrd verksamhet vilket innebär att du kan genomföra och leverera resultat från gjorda överenskommelser. Ett konsultativt förhållningssätt och en pedagogisk förmåga samt att tycka om att samarbeta och samverka med andra människor är förutsättningar för jobbet. Du trivs med att arbeta nära i team, uppskattar utmaningar och att vara den som utvecklar arbetssätt.

Eftersom våra kundbesök sker inom hela Skellefteå kommun är B-körkort ett krav.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Enligt överenskommelse. Anställningen avser ett vikariat, men kan övergå till tillsvidareanställning.

Ansök här

Sista ansökningsdag: 23 feb 2020

Referensnummer: A932414/2020

Kontaktpersoner

Eva Hård
chef Kommunhälsan
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Stina Lundmark
Saco
0910-73 50 00

Övrigt

Kommunhälsan är Skellefteå kommuns inbyggda företagshälsa. Vi är 20-tal medarbetare med kompetens inom beteendevetenskap, medicin och teknik. Våra kunder är chefer och medarbetare vid kommunens förvaltningar. Vårt arbete präglas av ett konsultativt förhållningssätt och vår målsättning är att vara ett stöd för verksamheterna i att skapa och behålla en hälsofrämjande arbetsmiljö och en god arbetshälsa. I vårt uppdrag ingår även att arbeta med att förebygga och undanröja hälsorisker på arbetsplatser och att identifiera och beskriva sambanden mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet och hälsa.

Vår vision är till Tillsammans skapar vi Skellefteås bästa arbetsmiljö.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2020-02-17

Frågor och svar