Personliga assistenter

Personlig assistans riktar sig till personer med funktionsnedsättning som i olika omfattning behöver assistans. Stödet anpassas för varje individ och ska bidra till ökad självständighet och delaktighet i samhällslivet. Människor med funktionsnedsättning ska kunna leva ett bra liv i hemmet, jobbet och på fritiden. Hjälpen kan avse personlig omvårdnad, måltider, sociala kontakter, fritidsaktiviteter eller annan hjälp som förutsätter ingående kunskaper om den enskilde.

Arbetsuppgifter

Som personlig assistent gör du vardagen möjlig för den enskilde personen. Genom lyhördhet, delaktighet och flexibilitet finnas du till hands i de situationer personen behöver hjälp. Du ansvarar för att ge den enskilde inflytande och självbestämmande i utformandet av assistansen. I arbetsuppgifterna ingår personlig omvårdnad, sociala kontakter, praktiska göromål samt fritidsaktiviteter samt samarbete med närstående, resurspersoner och andra arbetsgrupper.

Kvalifikationer

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med olika funktionsvariationer eller psykisk ohälsa, vi ser gärna att du som söker tidigare har arbetat med personer med autismspektrumtillstånd. Meriterande är också erfarenhet av epilepsi.

Det är även meriterande om du har kunskap om olika kommunikationsstrategier såsom tydliggörande pedagogik, alternativ kompletterande kommunikation (AKK) och tecken som stöd. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom lågaffektivt bemötande.

Du är lyhörd och har kunskap och intresse av att arbeta pedagogiskt. Du har en god kommunikationsförmåga, är professionell och trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Utifrån arbetets karaktär ställer vi höga krav på personlig lämplighet. Som person är du trygg i dig själv och förmåga att snabbt anpassa dig till nya omständigheter.

Arbetstiderna är schemalagda under dygnet alla timmar med vaken natt. För tjänsten krävs B-körkort.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Vi tillämpar individuell lönesättning

Tillträde 2019-10-01. Urval och rekrytering sker löpande, vänta därför inte med din ansökan.


Ansök här

Sista ansökningsdag: 21 jul 2019

Referensnummer: A882127/2019

Kontaktpersoner

Pontus Bäckström
chef, personlig assistans
0910-73 50 00

Malin Lundberg
chef personlig assistans
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Jonas Classon
Kommunal
0910-73 50 00

Övrigt

Dagligen får ca 1000 personer med funktionsnedsättning stöd av Skellefteå kommun, genom avdelningen Stöd och service. Avdelningen arbetar utifrån ett salutogent perspektiv med målet att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva ett bra liv i hemmet, på jobbet samt på fritiden. Det stöd vi ger anpassas för varje individ och ska öka möjligheterna till ett självständigt och meningsfullt liv. Detta sker genom en verksamhet som är tillgänglig, i ständig utveckling och av hög kvalitet inom daglig verksamhet, gruppbostäder, serviceboenden, korttidsvistelse och personlig assistans.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2019-07-11

Frågor och svar