Utvecklingsledare

Vi söker nu en utvecklingsledare till Individ- och familjeomsorgen, distrikt Söder.

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsledare är du tillsammans med enhetschef ansvarig för metodutveckling av det sociala arbetet. Du medverkar i ärendehandläggningen vid domstolsförhandlingar och mot andra myndigheter. Du är en resurs för socialsekreterare på distrikt i fråga om utredningsmetoder, juridiska frågor och i enskilda ärenden. Som utvecklingsledare deltar du i verksamhetens utvecklingsarbete i samverkan med övriga utvecklingsledare och är samordnare för de socialsekreterare som handlägger barn- och ungdomsärenden. Du är ställföreträdande enhetschef vid enhetschefens frånvaro.

Kvalifikationer

Socionomexamen. Kunskaper och erfarenheter av myndighetsutövning och utredningsarbete är ett krav samt att du har kunskap om missbruk och beroende. Goda kunskaper i lagstiftning som berör verksamhetsområdet. Du kommunicerar väl i tal och skrift samt har goda kunskaper att arbeta i digitala miljöer. Du har förmåga och intresse för att driva utvecklingsarbete och vara ett stöd till socialsekreterare i frågor som rör lagstiftning och utredningsarbete. I din stödfunktion till distriktets socialsekreterare är kunskap om BBIC som utrednings- och arbetsmetod ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom initiativ- och samarbetsförmåga och föredömligt bemötande i kontakten med människor. För tjänsten krävs B-körkort.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Vi tillämpar individuell lönesättning

Tillträde 2020-07-01

Ansök här

Sista ansökningsdag: 1 mar 2020

Referensnummer: A933174/2020

Kontaktpersoner

Elin Löfroth
enhetschef
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Christina Johansson Lindberg
Vision
0910-73 50 00

Annette Westermark
SSR
0910-73 50 00

Övrigt

Livet är inte alltid enkelt och människor kan behöva stöd och hjälp vid olika tillfällen. Vi inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg är viktiga medaktörer i bygget av det goda samhället. Vi arbetar med stöd till barn och unga och deras familjer. Vi hjälper personer som hamnat i missbruk, har relationsproblem eller andra sociala svårigheter. Våra insatser och åtgärder är allt från flyktingmottagning och försörjningsstöd till familje- och drogrådgivning. Vi tror på det goda i människan och värnar om självbestämmanderätt och integritet.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2020-02-17

Frågor och svar