Verksamhetschef, park och natur

Avdelningen Gator och parker ansvarar för Skellefteås gator, torg, parker, lekplatser och gröna strukturer inom detaljplan. Vi ingår i förvaltningen Samhällsbyggnad och bedriver drift och underhåll i egen regi och inom nyanläggning även på entreprenad.

Verksamheten Park och natur ansvarar för utveckling, anläggning samt skötsel och underhåll av kommunens parker, lekplatser, tätortsnära skog, gatuträd och gröna strukturer. Här finns även kommunens växthusanläggning. Inom verksamheten finns flera olika yrkesgrupper och kompetenser, bl a landskapsarkitekt, enhetschefer, arbetsledare, verksamhetsutvecklare, växthusföreståndare samt yrkesarbetare.

Nu söker vi en verksamhetschef för Park och natur som vill vara med och bidra till ett växande Skellefteå.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef för Park och natur är du viktig för Skellefteås utveckling mot en hållbar och attraktiv kommun. Du representerar verksamheten, både internt och externt och företräder både verksamhetens och avdelningens intressen i frågor som rör grön struktur samt deltar i arbetet med detalj- och översiktsplanering. Du ansvarar för verksamhetens strategiska arbete och företräder verksamheten i Samhällsbyggnadsnämnden.

Du ansvarar för verksamhetens mål, budget och organisation. Som del av avdelningen Gator och parkers ledningsgrupp har du även ett ansvar för avdelningens arbete och utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ledarerfarenhet och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Du ser till att mål och uppgifter är tydliga inom verksamheten. Du är van att ha budgetansvar och har kunskaper om att ta fram underlag för investeringar, göra uppföljningar m m. Du har förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar i komplexa frågor och visar på gott omdöme i ditt beslutsfattande.

Du är intresserad av samhällsbyggnad och har kunskap om det grönas betydelse samt betydelsen av offentliga miljöer och dess utformning.

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom park/landskap, som till exempel landskapsarkitekt, landskapsingenjör eller motsvarande, men även annan bakgrund kan vara intressant.

Som person är du relationsskapande och har en mycket god samarbetsförmåga. Du är utåtriktad och har lätt för att skapa kontakter med människor i ditt arbete. Du är strategisk och uthållig och ser på sakers långsiktiga betydelse.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde efter överenskommelse.

Ansök här

Sista ansökningsdag: 13 okt 2019

Referensnummer: A904324/2019

Kontaktpersoner

Mikael Lindholm
Avdelningschef
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Elsa Karlberg
Sveriges Arkitekter
0910- 73 50 00

Fredrik Ekefjärd
Sveriges ingenjörer
0910-73 50 00

Övrigt

På samhällsbyggnad tänker vi kretslopp, framtid och människor. Vi erbjuder kommunal service av hög klass, för våra kommuninvånare och det lokala näringslivet. Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt. Vår kunskap finns inom områdena miljö, gator, parker, räddningstjänst, sotning, fysisk planering, hamn, service samt vatten och avfall.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2019-10-03

Frågor och svar