Enhetschef Kulturskolan

Kultur- och fritidskontoret - en aktiv förvaltning!

Tycker du att det är viktigt med en meningsfull skol- och fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på Kultur- och fritidskontoret!

Utöver kulturskolan omfattar vår verksamhet inom kulturområdet, bland annat, bibliotek, konsthall, kulturutveckling, offentlig gestaltning och föreningsbidrag. På Kultur- och fritidskontoret jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad och vår yttersta ambition är att alla ska ha möjlighet till ett rikt och stimulerande utbud av kultur- och fritidsaktiviteter.

Skellefteå kulturskola är bland de större i Sverige. Våra lärare och pedagoger har tillsammans nästan 1400 elever i ämneskurser. Vår verksamhet består av musik, dans, drama, litteratur, bild, slöjd, media, kulturarv och föreställningar i olika former. Skellefteå kulturskola är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss har du möjlighet att bidra till denna utveckling och till Skellefteås kulturella framtid.

Välkommen till en mångsidig och inspirerande arbetsplats!

Arbetsuppgifter

Som enhetschef är du underställd avdelningschef. Du har personal-, budget- och verksamhetsansvar. Tillsammans med Kulturskolans ledning har du ansvar för att initiera och följa upp Kulturskolans verksamhet. Som en del av kulturskolans ledningsgrupp, förväntas du vara med och påverka kulturskolans framtid och dess strategiska vägval.

Du har personalansvar för cirka 20 medarbetare. Som enhetschef verkar du för att arbetsmiljön präglas av arbetsglädje, tillit och tydlighet genom ett coachande och engagerande ledarskap. Du säkerställer att verksamheten bedrivs med hög kvalitet med fokus på innovativa lärprocesser samt genom en entusiasmerande dialog visa vägen som leder mot kulturnämndens mål och ambitioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en erfaren ledare. Ditt ledarskap präglas av tillit och delaktighet och skapar förutsättningar för ett gott arbetsklimat där medarbetare utvecklas och vill ta ansvar för sin del i helheten. Du är kommunikativ med förmåga att skapa förtroendefulla relationer och samarbeten.

För att trivas i rollen är det viktigt att du tar initiativ och har lätt för att samarbeta för att nå de resultat som är förväntade. Du har en personlig mognad som gör att du naturligt tar dig an rollen som en viktig motor och med mod tar en aktiv ledning i förändrings- och utvecklingsarbetet.

Vi tror också att du besitter en nyfikenhet och kunskap om vad digitala verktyg kan bidra med och koppla det mot vad som är relevant för Kulturskolans målgrupp.

Självklart förutsätter vi att du har ett brinnande intresse för kultur och kulturliv och att du har en underliggande drivkraft att skapa en Kulturskola för alla.

Ett absolut krav är att du innehar B-körkort.

För att arbeta inom Kulturskolans verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. (Utdrag för arbete inom skola eller förskola, 442.5) Du beställer själv utdraget hos polisen på polisen.se. Utdraget är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Utdraget ska bifogas i din ansökan eller visas upp vid en eventuell intervju.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde efter överenskommelse.


Ansök här

Sista ansökningsdag: 30 jun 2019

Referensnummer: A884053/2019

Kontaktpersoner

Mikke Ejrevi
Avdelningschef
0910 - 73 50 00

Fackliga företrädare

Ingrid Boström
Vision
0910-73 50 00

Anette Holmgren
Lärarnas riksförbund
0910- 73 50 00

Mikael Johansson
Lärarförbundet
0910- 73 50 00

Övrigt

Kultur- och fritidskontoret är en aktiv del i samhällsbyggandet och ska verka för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, ett tillgängligt bibliotek och därutöver ett berikande samarbete med våra lokala föreningar.

Vi vill säkerställa ett rikt utbud av fritids- och kulturaktiviteter för att skapa ett framåtsyftande och attraktivt Skellefteå.

Genom verksamhet i egen regi och i nära samverkan med andra skapar vi förutsättningar för en berikande och hälsofrämjande fritid som bidrar till en attraktiv och stimulerande livsmiljö där hela människan kan växa och må bra.

Genom vårt förhållningssätt stärker vi jämställdhet och integration, inbjuder till aktivitet och förmedlar en positiv bild av Skellefteå.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2019-07-11

Frågor och svar