Danslärare, Kulturskolan

Kultur- och fritidskontoret - en aktiv förvaltning!

Tycker du att det är viktigt med en meningsfull skol- och fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall – välkommen att söka jobb hos oss på Kultur- och fritidskontoret!

Utöver kulturskolan omfattar vår verksamhet inom kulturområdet, bland annat, bibliotek, konsthall, kulturutveckling och offentlig gestaltning. På Kultur- och fritidskontoret jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad och vår yttersta ambition är att alla ska ha möjlighet till ett rikt och stimulerande utbud av kulturaktiviteter.

Skellefteå kulturskola är bland de större i Sverige och möter ca: 3 500 elever varje vecka. Vår verksamhet består av musik, dans, drama, litteratur, bild, slöjd, media, kulturarv samt genomför föreställningar i olika former. Vi samarbetar också med grundskolan och andra aktörer. Förutom vårt specifika uppdrag är Skellefteå kulturskola inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss har du möjlighet att bidra till Kulturskolans utveckling.

Kulturskolans lärare i dans är verksamma ute i kommunens skolor. Idén är att alla barn någon gång under lågstadietiden ska få, under en termin, en danslektion per vecka. På de mindre skolorna, där klassorganisationen kan se annorlunda ut, får ibland även förskoleklass och årskurs 4 delta. Skellefteå Kulturskola är en av de första Kulturskolorna i Sverige som införde dans som obligatoriskt ämne på schemat vilket vi är stolta över att få bidra till.

Inför höstterminen 2019 söker vi nu Kulturskollärare i dans. Välkommen till en mångsidig och inspirerande arbetsplats!

Arbetsuppgifter

Kulturskolans lärare i dans vägleder du eleverna och tränar deras kroppsuppfattning, koordinationsförmåga och motorik, stimulerar dem att öva förmågan att uttrycka känslor, tankar och idéer med dansen som verktyg.

Du ska undervisa i dans på skoltid i årskurs 1-3 men även i en frivillig del vilket kan innebära att viss undervisning sker på kvällstid. Kulturskolan värnar om sitt goda samarbete med andra kulturuttryck och andra aktörer och vi ser gärna att du kan bidra med idéer kring utveckling av samarbeten med andra verksamheter inom och utanför vår förvaltning. Som kulturskollärare i Skellefteå kommer du att bli en viktig kugge i vårt utvecklingsarbete inom dansområdet.

Kompanjonlärarskap ingår i tjänsten viket innebär att du tillsammans med klassläraren planerar, målsätter och gemensamt ansvarar för barnens estetiska lärprocess.

Kvalifikationer

Vi söker en lärare med stort engagemang och som är trygg med att undervisa barngrupper i dans. Du har högskoleutbildning med danslärar- eller danspedagogexamen eller erfarenhet som arbetsgivaren prövar likvärdig.

Vi ser det som meriterande om du har praktisk erfarenhet av att arbeta med barngrupper där även barn med funktionsvariationer ingått. För att trivas hos oss behöver du kunna arbeta självständigt men även trivas att samarbeta med andra. Du besitter en god samarbets- och initiativförmåga och trivs i en skapande miljö.
Du uppskattar en arbetsvardag som präglas av struktur och som är välorganiserad där du följer upp och utvärderar dina insatser för att kunna förfina och förbättra. Du är öppen och nyfiken och har ett konstnärligt driv och framförallt - du gillar mötet med barn och unga och brinner för att förmedla dansglädje. Arbetet kräver att du har körkort och tillgång till bil.

För att arbeta inom Kulturskolans verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. (Utdrag för arbete inom skola eller förskola, 442.5) Du beställer själv utdraget hos polisen på polisen.se. Utdraget ska bifogas i din ansökan eller visas upp vid en eventuell intervju.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Vi tillämpar individuell lönesättning

Vikariat 2019-08-12 -- 2019-12-20


Ansök här

Sista ansökningsdag: 7 jul 2019

Referensnummer: A887732/2019

Kontaktpersoner

Christer Olofsson
kulturskolechef
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Mikael Johansson
Lärarförbundet
0910- 73 50 00

Övrigt

Kultur- och fritidskontoret är en aktiv del i samhällsbyggandet och ska verka för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, ett tillgängligt bibliotek och därutöver ett berikande samarbete med våra lokala föreningar.

Vi vill säkerställa ett rikt utbud av fritids- och kulturaktiviteter för att skapa ett framåtsyftande och attraktivt Skellefteå.

Genom verksamhet i egen regi och i nära samverkan med andra skapar vi förutsättningar för en berikande och hälsofrämjande fritid som bidrar till en attraktiv och stimulerande livsmiljö där hela människan kan växa och må bra.

Genom vårt förhållningssätt stärker vi jämställdhet och integration, inbjuder till aktivitet och förmedlar en positiv bild av Skellefteå.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2019-07-11

Frågor och svar