Näringsliv och arbete

 • Föreningsnytt januari 2020

  2020-01-14

  Här kommer årets första Föreningsnytt. Det handlar bland annat om att barnkonvention blivit lag, bygdemedel, ledsagare sökes, möjligheten till sponsring och nytt bidragssystem införs för samlingslokaler och Folkets hus.

  Läs mer
 • Barnkonventionen har blivit lag

  2020-01-09

  Från första januari har FN:s barnkonvention om barnets rättigheter blivit lag i Sverige. Det innebär bland annat att nu kan de svenska domstolarna använda konventionen som vilken annan lag som helst, något som tidigare inte var möjligt. Den är även överordnad myndighetsföreskrifter och riktlinjer.

  Läs mer
 • Flera nya utbildningar till Skellefteå

  2020-01-08

  Yrkeshögskolan i Skellefteå kommun växer stort. Skolan går från dagens 120 studerande till närmare 400 studenter om ett par år. Det är klart när Myndigheten för yrkeshögskolan meddelade sitt beslut. Fyra helt nya utbildningar startar hösten 2020 i Skellefteå.

  Läs mer
 • Nu startar lärlingsutbildningen Elmotormekaniker

  2019-12-04

  Den 13 januari startar de första lärlingarna på utbildningen elmotormekaniker. Utbildningen är ett av de senaste exemplen på hur samarbetet mellan Vux Skellefteå och olika branscher resulterar i nya utbildningar för att lösa den lokala kompetensförsörjningen.

  Läs mer

Ansvarig nämnd:

Informationen granskades: