Arvsfonden kommer till Skellefteå

Publicerad 2018-07-06

Arvsfonden kommer till Skellefteå i höst och vill träffa föreningar, kulturaktörerer och tjänstepersoner från hela vårt län, samt Piteå.

Känner ni till att ni kan söka pengar ur Arvsfonden? Vi vill informera om vilka möjligheter som finns med Arvsfonden och inspirera er som är aktiva i ideella organisa¬tioner till att starta projekt. Därför är vi ute på en Sverigeresa, och i september kommer vi till Skellefteå. Tillsammans med Skellefteå kommun bjuder Arvsfonden in till informationsträffar den 17 och 18 september. Våra representanter kommer ge information om fondens olika stödformer, berätta om vilka regler och kriterier som gäller och inte minst vilka stora möjligheter det finns för Västerbottens föreningar att utveckla verksamheter och lokaler/anläggningar med finansiering av Arvsfonden.
 
Allmänna arvsfondens medel ska gå till nyskapande och utvecklande projekt i föreningslivet, till förmån för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Under 2018 har Arvsfonden som mål att fördela 720 miljoner kronor till projekt inom civilsamhället över hela Sverige.


 
Tid och plats:
Måndag 17 september klockan 18.00-20.30 (inkl. fika i pausen)
Nordanåteatern, Skellefteå

Dagen efter har vi samma informationsträff, men främst för dig som jobbar inom kommunen, landstinget, länsstyrelsen och regionen med föreningslivsfrågor. Även representanter från föreningslivet är givetvis välkomna, men platserna är begränsade.

Tid och plats:
Tisdag 18 september klockan 09.30-12.30 (fika 09.30-10.00)
Nordanå, Skellefteå

Arrangemanget är kostnadsfritt, men anmälan behövs. Efter semestrarna återkommer vi med mer info och då öppnas även vår anmälningssida.

Boka in 17 och 18 september redan nu!

Gå gärna in på vår hemsida för mer information om Arvsfonden https://www.arvsfonden.se/