Goda anledningar att äta rätt

Att få äta god och näringsrik mat förgyller tillvaron och höjer livskvalitén. Det gäller alla, särskilt dig som är äldre och som inte längre orkar eller kan laga mat själv.

Om lusten till mat och matlagning tryter finns en stor risk för undernäring och felnäring. Med variationsrik mat kan du ändå tillgodose ditt näringsbehov. Måltidsenheten vill tillsammans med äldreomsorgen bidra till att du ska må så bra som möjligt.

Maten lagas från grunden

Mat smakar bäst när den lagas med bra råvaror av kunniga kockar och kryddas med kärlek. Därför lagar vi maten från grunden så långt det är möjligt. Och du kan njuta av smaken av hemlagat.

Valet är ditt

Från oss kan du beställa både lunch och middag för veckans alla dagar. Vi erbjuder en varierad meny där du har möjlighet att välja mellan olika maträtter. Maten levereras hem till dig.

Portionen är beräknad för en person vid ett tillfälle och ska därför inte delas upp på flera måltider.

För att måltiden ska bli fullvärdig är det viktigt att du själv har hemma mjölk, bröd och smör som du kompletterar portionen med. Lägg gärna till andra tillbehör som passar rätten, till exempel lingonsylt eller rödbetor.

Ta väl hand om maten

När du får matportionen levererad hem till dig är den kyld till cirka 8 grader. Förvara den alltid i kylskåp. Portionen är förpackad i en skyddande atmosfär. Det innebär att maten får längre hållbarhet i oöppnad förpackning.  Notera bäst före-datum och spara inte matrester.

Tänk på att all mat smakar bättre om du lägger upp den fint på en tallrik och kompletterar med tillbehör - för vi äter även med ögonen.

Smaklig måltid önskar vi från måltidsenheten och äldreomsorgen!

Läs mer om mat, måltider och matlust

 

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2017-01-26