Ekonomi och försörjningsstöd

Alla som bor i Skellefteå kommun har rätt till en ekonomisk grundtrygghet. Det innebär att det ska finnas hjälp för dig att få om du riskerar att inte kunna försörja för dig själv eller din familj. Du kan också be kommunen om råd och hjälp att få ordning på din privata ekonomi.

Söka försörjningsstöd (socialbidrag)

Du som inte kan försörja dig eller din familj, kan ansöka om försörjningsstöd (det som tidigare hette socialbidrag).

Ansök om försörjningsstöd

Besöka Individ- och Familjeomsorgen

Har du ett bokat besök är du välkommen att slå dig ned vid området för bokade besök, intill kundtjänst. Övriga ärenden anmäls i kundtjänsts reception.

Få budget- och skuldrådgivning

Det är aldrig för sent att ordna upp en skuldsituation eller en tilltrasslad ekonomi.

Få budget- och skuldrådgivning

Söka fondmedel

Socialnämnden i Skellefteå kommun förvaltar ett antal fonder vars medel ska komma behövande personer tillgodo. Tillgången på medel är begränsad och avser främst personer boende inom S:t Olovs och S:t Örjans församlingar. Ett antal mindre fonder finns även tillgängliga för personer boende i övriga församlingar. 

Sök fondmedel här

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2020-02-19
Sida

Arbetslös?

Skellefteå kommuns arbetsmarknadspolitik ska leda till fler i arbete och till framtida kompetensförsörjning - såväl för kommunen som för regionens sam...

Läs mer
Sida

Hej konsument!

Vad ska du tänka på före ett köp? Och vad gör du om du får problem efter köpet? Här finns information och länkar till några av de vanligaste frågorna ...

Läs mer