Råd om budget och skulder

Det är viktigt att planera sin ekonomi och att fundera på vad som är rimliga kostnader för just sitt hushåll. Hos kommunens budget- och skuldrådgivning får du hjälp att lägga upp en budget och se hur du kan påverka din egen ekonomi. Vi på rådgivningen kan också hjälpa till med exempelvis kalkyler för bil- och huskostnader.

En skuld eller en tilltrasslad ekonomi går alltid att ordna upp, men du måste vara beredd på att det tar tid och kräver mycket arbete. Budget- och skuldrådgivaren kan ge dig praktiska råd om hur du kan göra för att förbättra din ekonomi och hjälper dig med de beräkningar som du behöver göra. Kom ihåg att ju tidigare du ber oss på rådgivningen om hjälp desto bättre.

Vem kan få hjälp och med vad?

Budget- och skuldrådgivningen hjälper dig som bor i Skellefteå, Arjeplog, Malå, Norsjö och Robertsfors kommun. Om du bor i någon av dessa kommuner kan du boka tid för rådgivning hos oss. Rådgivningen kostar ingenting och vi har tystnadsplikt. Några frågor som du kan få hjälp med är:

  • Hur får jag bättre överblick över min ekonomi och mina skulder?
  • Hur får jag pengarna att räcka längre?
  • Vad ska jag tänka på när jag flyttar hemifrån?
  • Vad händer om jag slutar betala mina skulder?
  • Kan skuldsaneringslagen vara till min hjälp?
  • Hur ansöker jag om skuldsanering?

Så kontaktar du budget- och skuldrådgivningen

Det bästa sättet att komma i kontakt med oss är att ringa till Skellefteå kommuns kundtjänst på telefonnummer 0910-73 50 00 och be om att få prata med budget- och skuldrådgivningen. Då bokar vi in en tid för att träffa dig och prata om din situation.

Ansvarig nämnd: Konsumentnämnden
Informationen granskades: 2018-06-13