Solkraft Rondellen

Rondellen är sedan starten 2008 mest känd som en kommunal återbruksverksamhet med butik. Men inom Rondellens arbetsrehabiliterande verksamhet arbetar vi också med caféverksamhet, transporter och servicetjänster.

Återbruksbutiken

Rondellen. Tio solvarv av återbruk!Vi tar emot och säljer kasserade möbler och utrustning från Skellefteå kommun verksamheter - ett led i beslutet att värna om miljön. I butiken som ligger på Boviksvägen 1 i Skellefteå säljs också saker som tillverkats av återvunnet material. Till Rondellen kan privatpersoner och företag skänka möbler, lampor, mattor, tyger, porslin, tavlor, böcker, leksaker, instrument, datorer och andra teknikprylar.

Vi tar emot varorna på plats eller hämtar större saker med vår lastbil efter överenskommelse. Vi hämtar förutom i Skellefteå även i Burträsk, Byske, Ursviken, Bureå och Lövånger.

Dessutom kan du lämna varor på Degermyrans återvinningscentral. Där driver vi en station för återbruk i samarbete med den kommunala förvaltningen Samhällsbyggnad som ansvarar för bland annat avfall och återvinning.

Matutkörning

Solkrafts chaufförer transporterar all varm mat till kommunens äldreboenden veckans sju dagar. Vi kör också ut kall mat till hemmaboende äldre.

Fixarmalte och Fixarmärta

När man blir äldre ökar risken att falla och skada sig. För att förebygga detta kan medborgare 67 år och äldre beställa tjänster av Fixarmalte och Fixarmärta som åker ut i hemmen och hjälper till exempelvis med att byta lampor, rengöra ovanpå skåp eller byta gardiner.

Solkraft Rondellen - vinnande vägmöjligheter

Rondellens olika verksamheter erbjuder sysselsättning, mening, sociala möten och språkträning för personer som en längre tid stått utanför den ordinarie arbetsmarknaden. Det utförs dagligen kvalificerade och samhällsnyttiga arbetsuppgifter både åt privatpersoner, åt kommunen och samarbetande företag.

Rondellens miljö- och återbruksverksamhet har under åren 2015-2018 fördubblats, liksom sysselsättningen. Det finns flera goda exempel på personer som genom anställning inom Rondellens verksamhet kunnat gå vidare till anställningar på den ordinarie arbetsmarknaden, som exempelvis chaufförer och städpersonal som fått vikariat inom äldreomsorgen.

 

Öppettider

Ansvarig nämnd: Socialnämnden
Informationen granskades: 2019-06-14