Byskes brandstation

Station 45 - Byske

I Skellefteå finns det tio räddningsstyrkor fördelade i kommunen. De behövs för att kunna genomföra räddningsinsatser då det inträffar olyckor. Här kan du läsa mer om räddningsstyrkan i Byske.

 

 

 

Insatsområde
Byskes insatsområde sträcker sig från Ostvik i söder till länsgränsen i norr och från Gagsmark och Selet i väster till kustlinjen i öster. Det finns cirka 2750 invånare i insatsområdet men under sommaren mer än fördubblas folkmängden. Riskbilden präglas också av turistrelaterade saker som havet, älven, nöjes- och friluftsliv samt trafiken på E4:an men det finns också skolor, vårdanläggningar och industrier. Antalet insatser i genomsnitt per år är nära 20 stycken.

Resurser
I Byske finns en räddningsstyrka med en styrkeledare och fyra brandmän som har beredskap dygnet runt, året om. Insatspersonalen är anställd på deltid och har vanligtvis ett ordinarie jobb hos en annan arbetsgivare, men man måste inställa sig på brandstationen inom fem minuter när man larmats. I fordonsparken finns en släckbil och en redskapsbil.

Snabba fakta om Byskes räddningsstyrka

Invånarantal i insatsområde: Ca 2750 personer (Markant ökning under sommaren)
Genomsnittligt antal räddningsinsatser per år: 18
Anspänningstid: 5 minuter
Beredskapsstyrka: 1+4
Totalt antal deltidsbrandmän: 16
Fordon: Släckbil och redskapsbil.

Kårchef

Pär Antonsson

Ansvarig nämnd: Tekniska nämnden
Informationen granskades: 2017-01-12