Örjansskolan årskurs 3-5

Örjansskolan ligger i centrala Skelleftehamn, ca 16 kilometer från centralorten Skellefteå ute vid havet. Vi finns nära natur, hav och skog på gångavstånd till bibliotek, bio och anläggningar för hockey och bad. Alldeles intill skolan finns en konstgräsplan som erbjuder goda möjligheter för aktiviteter under rasterna.

Vi arbetar medvetet med att barnen ska känna sig trygga på skolan för vi vet att trygghet skapar en god inlärningsmiljö, så att eleverna har goda förutsättningar för att nå målen.

Örjansskolan är en mångkulturell skola och vår elevhälsa och vårt likabehandlingsteam arbetar med både förebyggande arbete och akuta händelser. Vi satsar på fysiskt, psykiskt och socialt hälsoarbete.

I årskurs 3-5 är alla pedagoger behöriga.

Personalen vill att alla som finns på skolan, både barn och vuxna, ska trivas och må bra och att alla ska känna att det är VÅR skola!


Grundskolan omfattar årskurs 1-9. Barnen börjar i regel första klass vid sju års ålder, men du kan även låta ditt barn börja i grundskolan vid 6 års ålder.Här hittar du Skellefteås kommunala grundskolor och fristående grundskolor.

Ansvarig nämnd: För- och grundskolenämnden
Informationen granskades: 2018-06-14