Drivor av nära och givande vinteraktiviteter!

Bra med snö och behagliga vintertemperaturer - det är kännetecknande för vinterhalvåret hos oss. Här finner du de perfekta yttre förutsättningarna för alla de vinteraktiviteter vi erbjuder, som t.ex. slalombacke och längdskidspår precis runt knuten!

Utförsåkning

Direkt utanför dörren:
Vitbergsområdet med fenomenala träningsmöjligheter och funpark med hopp och rails för skidor och bräda. Backen har två liftar med två nedfarter. Så fort temperaturen sjunker startar snökanonerna.
Klicka här för mer information om öppettider, priser med mera. Vill du veta mer om skiduthyrning, skidskola och så går du in på Friluftsfrämjandets hemsida.

Skidor

Direkt utanför dörren:
På själva campingområdet finns skidspår i världsklass både med och utan elbelysning.
Finslipa tekniken redan innan säsongen kommit igång, så fort temperaturen sjunker startar snökanonerna och konstspåret på 2,5 km kommer igång.
Hårda tävlingsspår som håller internationell tävlingsklass, men även skidspår för motionären. Samtliga spår prepareras för både fri och klassisk stil.
Här är en länk till Skellefteå kommuns spårinfo och  här till Skellefteå Skidklubbs hemsida,(nytt fönster) som också finns på området. Duschar och toaletter finns tillgängliga för skidåkare måndag - fredag klockan 06:00-21:00 och på helgen klockan 06:00-19:00
Det finns även en vallabod som man kan använda, boden står bakom Servicehus 3 och det är bod nr.2 som är öppen för allmänheten.

Bad

Nära campingen ligger Eddahallen, en modern bad- och friskvårdsanläggning med stor motionsbassäng, familjedel för dom mellanstora med hopp, klättring och vågor samt ett litet badlandskap för dom minsta. Relaxavdelning med kall & varm källa och olika bastutyper i avkopplande miljö. Gym med konditionsdel, gruppträning i fina lokaler i anslutning till badet.  Eddahallens webbplats.

Fiske

Pimpelfiske är möjligt i kommunens sjöar.

Friluftsliv

Nya Skellefteå Kraft Arena är en modern hockey och- evenemangsarena med restaurang, sportbar, loger och konferensrum. Förutom Skellefteå AIK:s hockeymatcher är det här som det största arrangemangen i kommunen äger rum. Här finns även kombihallen med klättervägg, friidrott, armbrytning, äventyrsskola för barn och en massa annat. 
 
Skellefteå Curling har också tre banor som går att hyra.

Bara ett stenkast från campingen hittar du Skellefteå Tennis med både inom- och utomhusbanor.
Boka tennisbana gör du på Tennishallens webbsida.

Nästan lika nära ligger Norrvalla, en komplett idrottsarena, där man skräddarsyr lösningar för klubbar och träningsläger.