Barn och utbildning

 • Tryggad syskonförtur i förskolan

  2021-02-26

  För- och grundskolenämnden beslutade i veckan om att trygga syskonförturen i förskolan.
  - Det är det som är kärnan när vi inför nya regler i förskolan. Det här blir en bättre situation för familjer som har flera barn, säger ordförande Fredrik Stenberg.

  Läs mer
 • Digitalt firande i år

  2021-02-19

  Den 21 februari firas den Internationella modersmålsdagen. I vanliga fall har Modersmålsenheten i Skellefteå uppmärksammat detta med utställningar av elevarbeten på Stadsbiblioteket. I år har pandemin satt stopp för detta.
  - Därför uppmärksammar vi dagen digitalt istället, berätta Ola Junkka, chef för Modersmålsenheten vid Skellefteå kommun.

  Läs mer
 • Studera till lärare och arbeta samtidigt - nu startar rekryteringen i Skellefteå

  2021-02-18

  Bär du en dröm om att få arbeta och studera till lärare? Kanske har du jobbat med barn eller unga tidigare i något sammanhang och vill byta karriär? Vi gissar att du värdesätter olikheter, nytänkande och kreativitet och gillar tanken på att hjälpa framtidens invånare att lära och uttrycka sig.

  Hösten 2021 startar regionens första arbetsintegrerade lärarutbildning för grundlärare i mellanstadiet. Utbildningen är ett samarbete mellan Lärarhögskolan vid Umeå universitet, Region Västerbotten och 12 kommuner i länet och gör det möjligt att studera till lärare och arbeta samtidigt.

  Nu startar rekryteringen i Skellefteå kommun.

  Läs mer

Ansvarig nämnd:

Informationen granskades: