Burträsk badhus

Bad, träning och avkoppling i Burträsks egna fritidsanläggning.

Välkommen till Burträsk badhus. Vi arbetar för att berika burträskarnas fritid. Här finns en 16,6 meter lång simbassäng, bubbelpool, barnbassäng, ett nytt utrustat gym samt renoverade omklädningsrum.

Vi erbjuder många olika gruppträningar, simskolor, personlig träning och mycket mer.

 

 

Höjd åldersgräns på kommunens mindre badhus


Nu måste du vara tio år och kunna simma minst 25 meter för att få bada själv på de mindre kommunala badhusen. Det gäller Byske badhus, Burträsk badhus, Bureå badhus och Bolidens badhus.

 

Skärmförbud på våra badhus från 1 april 2020 
 

Målet med skärmförbudet är att uppnå en tryggare och säkrare badmiljö, man vill skapa en trevligare och roligare badupplevelse där alla besökare är mer närvarande.

Skärmförbudet är också en trygghet för att våra besökare inte ska behöva bli fotade på ett sätt som kränker integriteten
De nya reglerna ska gälla i omklädningsrum, dusch och badmiljö.


 

Information med anledning av coronaviruset (Covid-19)


Skellefteå kommuns badhus följer myndigheternas riktlinjer för hantering av situationen kring coronaviruset och tar självklart smittspridningen på fullt allvar. I nuläget finns inga särskilda restriktioner för simhallar. Badhusen desinficerar bassängvattnet med klor som gör att virus inte kan föröka sig i bassängvattnet, håller en hög frekvens på städningen och informerar besökarna om hur viktigt det är att duscha före bad och att vara extra noga med handhygienen. Dessutom uppmanar vi besökarna att torka av redskap före och efter träningspasset. Desinfektion och spritservetter tillhandahålls av anläggningen. Du som besökare är välkommen att träna, bada och simma hos oss – om du känner dig frisk. Annars ska du stanna hemma. Var extra noga med handhygienen. Badhusen omfattas inte av förbudet mot allmänna sammankomster och tillställningar, men antalet besökare kommer att begränsas till max 50 personer inklusive personal.

 

Information innan plurret

Det är viktigt att tvätta sig med tvål och schampo innan du går ner i badet så att du inte tar med dig smutsen ner i bassängen. Det här skapar en bättre miljö i luft och vatten för alla som vistas i badhuset. Ju mindre föroreningar vi har i vattnet, ju mindre klor behöver tillsättas. Små barn som behöver blöja, ska ha en badblöja under sina badkläder.

Badblöjor

Vi säljer badblöjor för 20kr. Hos oss använder barnet badblöja och badkläder på, för extra skydd.

Hänglås

Det finns att köpa hos oss! Vi kommer så småningom att sluta låna ut dem. Hänglås får man ta med själv eller köpa hos oss.

 

Åldersgränser i våra gym

Året man fyller 13 år får man komma och träna, men endast med en tränande målsman.

Året man fyller 15 år får man börja träna själv

Året man fyller 18 år får man köpa en tagg (för att kunna träna under andra tider än just öppettiderna..)

 

För nyheter - scrolla ned och läs det nyaste

Kika gärna in på vår facebooksida också för snabb uppdatering!

www.facebook.se/burtraskbadhus

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2020-08-12