21360.jpg

Badhus

Vill du bada, simma eller relaxa? I Skellefteå kommun finns åtta badhus - ett i varje kommundel.


OBS! På grund av rådande Coronapandemi så kommer våra badhus ha mindre öppet under sommaren, personalen kommer att användas där behoven är som störst i vår egen verksamhet. För att hitta rätt information om vilka öppettider som gäller, sök information på respektive badhus hemsida.Flera av badhusen har separat barnbassäng. Dessutom finns möjlighet att både basta, relaxa och träna.

Bolidens badhus
Bolidens badhus ligger vid Bolidenskolan i centrala Boliden. Bolidens badhus är ett lugnt och mysigt badhus med familjär stämning som erbjuder motion och avkoppling.

Bureå badhus
Bureå badhus ligger vid skolan i centrala Bureå. Här finns bland annat en jättekul barnbassäng och en större bassäng, ett bubbelbad och ett café.

Burträsk badhus
Burträsk badhus ligger vid Björnåkerskolan i Burträsk mitt emot Burträsk idrottsplats. Här finns en 16,6 meter lång simbassäng, bubbelpool, barnbassäng och ett gym.

Byske badhus
Byske badhus ligger vid Byskeskolan mitt i Byske centrum. Här finns möjlighet till lek, träning och avkoppling.

Eddahallen - Skellefteå
På Norrvallagatan i Skellefteå ligger Eddahallen. På Eddahallen finns bland annat hopptorn, barnbassäng, 25-meters bassäng, restaurang, multibassäng, relaxavdelning, och bubbelbad.

Jörns badhus
Jörns badhus kan du både bada och koppla av.

Lövångers badhus
Lövångers badhus är ett litet badhus med bastu, gym och solarium. Badhuset ligger i Folkets hus lokaler.

Örjanhallen - Skelleftehamn
Just nu pågår arbete med att bygga om och renovera simhall och omklädningsrum. 

Regler på badhusen 
- Alla badhus tar emot recept på fysisk aktivit (FaR). 

Tempererade utebad 
Sommartid finns tempererade utebad i Kåge, Byske och Skellefteå. Samtliga utebad har omklädningsrum, barnbassäng och vattenrutschbanor.
Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2020-05-28