Camping

I Skellefteå med omnejd finns sju campingplatser. Allt från den stora 5-stjärniga till den naturnära familjära campingen vid skogens rand.

Byske Havsbad

Byske Havsbad är Norrlandskustens enda 5-stjärniga campinganläggning och ligger 3 mil norr om Skellefteå och är öppen året runt. Byske Havsbad är en familjecamping och har aktiviteter för stora och små. Finkornig, naturlig havsstrand med många soltimmar och ett tempererat utebad med två bassänger, vattenrutschbana och relax med bastu.

Skellefteå Camping

På 15 minuters promenadavstånd från Skellefteå centrum hittar du 4-stjärniga och helårsöppna  Skellefteå Camping. Vintertid finns skidspår både med och utan elljus och på själva campingområdet finns en familjevänlig backe med två nedfarter och funpark. På sommaren förvandlas campingen till en komplett sommaranläggning med en massa aktiviteter och sköna Vitbergsbadet runt knuten. Året runt finns även ett stort antal idrottsarenor inom bekvämt gångavstånd. 

Övriga campingplatser runt om i kommunen hittar du i puffen till höger. Dessa är lite mindre anläggningar men väl värda ett besök. Alla ligger naturskönt vid vatten och har en familjär känsla.

Shopping och nöje nära Skellefteå Camping

I centrum hittar du allt inom shopping och nöjen och styr du kosan 1 kilometer norr om Skellefteå Camping kommer du till Solbackens handelsområde med bland annat ICA Maxi, Willys, Biltema, Apoteket, Systembolaget, JULA, Childrens House, Blomsterlandet, Intersport, Team Sportia, ÖB, Rusta, Skopunkten och Wayne´s Coffee.

 

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2017-01-26