Idrottsplatser

Skellefteå har femton kommunala idrottsplatser. Sex av dessa ligger i centrala Skellefteå, övriga nio runt om i kommunen. Utöver det finns dessutom 200 föreningsägda idrottsplatser.
Med så många idrottstillfällen är det inte konstigt att det bor så många duktiga idrottare i kommunen. Klicka på namnen till höger för att få information om respektive idrottsplats.

Norrvalla sköter drift och underhåll av alla idrottsplatser i centralorten, förutom Sörböle näridrottsplats. Åtta idrottsplatsvaktmästare och en områdeschef ser till att föreningar och allmänhet möts av välskötta arenor. Vi hyr även ut materiel för arrangemang utanför vårt område. Se mer information till höger.

 

Föreningsägda idrottsplatser

Du kan söka efter föreningsägda idrottsplatser i vårt föreningsregister (nytt fönster).

 

Bokning av fotbollstider

Bokning av alla kommunägda fotbollsplaner i centralorten, Guldvallens konstgräs i Skelleftehamn, bollhallen på Norrvalla och Skogsvallens bolltält sker via Kultur och fritidskontoret bokningfotboll@skelleftea.se

Tänk på att boka i god tid. Föreningar har alltid förtur, men anläggningar kan även privatpersoner och företag hyra. Undantagna bokning är Sörböle näridrottsplats och Morö-Backe näridrottsplats.

 

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2018-05-22
Sida

Schemaöversikt fotboll

Här kan du se de aktuella bokningsscheman för innevarande och kommande vecka på respektive anläggning och plan. Klicka på länkarna för att hitta bokni...

Nyhet

Förbjudet bada husdjur

2018-07-10 Det är inte tillåtet att bada sina husdjur på kommunens badplatser. Det gäller till exempel på Mobackenbadet, Falkträskbadet och Boviken.

Nyhet

Arvsfonden kommer till Skellefteå

2018-07-06 Arvsfonden kommer till Skellefteå i höst och vill träffa föreningar, kulturaktörerer och tjänstepersoner från hela vårt län, samt Piteå.