Norrvalla

Norrvalla Idrottsplats ligger på norra sidan av Skellefteälven i stadsdelen Norrböle. Norrvalla är huvudarena för fotboll och friidrott i Skellefteå kommun. Här finns allt som krävs för genomförande av stora och små arrangemang. Mittemot Norrvalla ligger Eddahallen.

Huvudarenan för fotboll och friidrott ligger på samma ställe som 1932 och fungerar som ett nav för hela området. Här finns publik-, press-, försäljnings- och VIP-utrymmen för alla tänkbara arrangemang. Här bedriver också Skellefteå AIK Friidrott sin sommarverksamhet. På Norrvalla har det spelats både damlandskamp mellan Sverige och USA, Veteran-SM i friidrott och fotbollsderby i division 2 mellan Skellefteå FF och Morön BK inför 3 276 personer.

Electrolux Home Arena

Arenan med konstgräs har nytt gräs och heter Electrolux Home Arena och är en av Sveriges modernaste planer. Sunnanås damer i Ettan och Skellefteå FF:s herrar i division ett spelar sina matcher här.

Läktare i trä

På konstgräsets norra sida finns en läktare med tak och har plats för 1 000 sittande personer. Det mesta är byggt i trä.

Torsplan

Torsplan är en isbana med sarg med naturis för ungdomsishockey, Korpens rinkbandy och allmänheten. Vi rekommenderar att hjälmen alltid är på när du är på isen.

Bollhallen

Mitt på Norrvallaområdet finns även Bollhallen (klar 2010) med sitt konstgräs. Bollhallen har yttermåtten 71x46 meter, den linjerade spelplanen med konstgräs är 65x40 meter. Ytan går även att nyttja för smålagsspel på tvären. I anslutning till hallen finns en servicedel med sex omklädningsrum, flera ledar-/domarrum och publiktoaletter som även utomhusverksamheten på området har glädje av. På övre plan i Bollhallen finns läktare för 400 personer och ett tävlingssekretariat.

Bokningar

Bokning av fotboll och friidrott görs via e-post till: bokningfotboll@skelleftea.se

Bokning av våra isbanor med sarg görs via e-post till: bokningishockey@skelleftea.se

 

 

 

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2018-02-01
Sida

Schemaöversikt fotboll

Här kan du se de aktuella bokningsscheman för innevarande och kommande vecka på respektive anläggning och plan. Klicka på länkarna för att hitta bokni...