Pojke med simpuffar badar

Örjanshallen

Välkommen till Örjanshallen som ligger vid Koppartorget i centrala Skelleftehamn, 15 kilometer öster om Skellefteå. Här kan du gå på gym, idrotta med mera. Själva baddelen med tillhörande omklädningsrum renoveras. Klar hösten 2020.

Gymmet i före detta bowlinghallen

För två år sedan öppnade Örjanshallens nya gym i före detta bowlinghallen.
Ingång till gymmet sker via kortläsaren från idrottshallens entré, vidare i korridoren till nästa läsare som finns på gymdörren.

Under perioden 23/9-10/10 är gymkassan stängd, p.g.a byte av kassasystem. Då finns det ingen möjlighet att köpa gymkort.

 

Frågor?
Ring Örjanshallen mellan 12.00 - 15.00 mobilnummer: 073-021 18 14  eller Kundtjänst: 0910-73 50 00

Entre Örjanshallen 
Det här är en skiss av nya cafédelen.

Simhallen och omklädningsrumsdelen görs om - klar hösten 2020

Den 7 januari 2016 stängdes Örjanshallens simhall tills vidare på grund av arbetsmiljöproblem. I september 2018 startade arbetet med att riva invändigt i lokalerna och hösten 2020 ska Örjanshallens simhall öppna igen. Mer information hittar du under rubriken Aktuellt renovering av Örjanshallen (Har du telefon scrollar du längre ned. Har du dator hittar du informationen här till höger på sidan) 
Idrottshallen är öppen som vanligt. Gymmet är öppet för dem som har en gymtagg.

Dopingpolicy

Örjanshallens dopingpolicy handlar om att de tar avstånd från allt användande av dopingklassade medel i Örjanshallens lokaler.

Invånardialog - nya badhuset i Skelleftehamn

2016 genomfördes det en invånardialog om badhuset i Skelleftehamn som renoveras. Här hittar du mer information och en sammanställning av synpunkter från olika målgrupper som deltog i invånardialogen.

Öppettider

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2020-09-23

Frågor & svar

 • Vad kommer det att innehålla?

  Det kommer att innehålla barnpool, bubbelpool samt simbassäng. Den djupare delen av simbassängen blir utrustad höj- och sänkbar botten. I entrén finns plats för ett café som även kan nyttjas av badande besökare i badhusets våta del.

 • Vad kommer det att innehålla?

  Det kommer att innehålla barnpool, bubbelpool samt simbassäng. Den djupare delen av simbassängen blir utrustad höj- och sänkbar botten. I entrén finns plats för ett café som även kan nyttjas av badande besökare i badhusets våta del.

 • Hur blir det med tillgängligheten i det ”nya” badhuset?

  Vi följer de lagar och restriktioner som gäller vid ombyggnationer.

 • Hur blir det med omklädningsrum? Vilka typer kommer att finnas?

  Omklädningsrum för damer/herrar har skapats med ny planlösning, cirka 50 omklädningsskåp för vardera omklädningsrum. Vi har dessutom skapat ett mindre flexomklädningsrum som blir könsneutralt. Där hänger man in ytterkläder i ett skåp, går påklädd in i ett dusch/omklädningsbås där man duschar och byter om, för att sedan hänga in resterande kläder tills man badat klart. Finns även möjlighet att duscha/byta om i en angränsande RWC som alternativ till dusch/omklädningsbåset för att öka flödet genom flexomklädningsrummet.

 • Hur kommer det att bli med duschar och duschväggar?

  Duschutrymmena i de stora omklädningsrummen utrustas med skärmväggar mellan duschplatserna.

 • Vad kommer det att kosta att gå och bada när det är klart?

  Priserna kommer att sättas av fritidsnämnden, men Örjanshallen kommer att hålla liknande nivåer som våra övriga kommunala badhus.

 • Vad hände med bowlingshallsdelen?

  Den byggdes om innan badhuset påbörjade sin förvandling. Gymmet som tidigare låg på plan ett, under omklädningsrummen för badhuset, har flyttats dit. Det har visats sig vara ett mycket uppskattat gym som också blev väldigt fint.

 • Hur blir det med ingång mellan badhusdelen och sporthallsdelen?

  Badhuset kommer att få en gemensam entré med både bibliotek, fritidsgård och gym. Sporthallen kommer däremot även fortsättningsvis behålla sin egen entré som det nu varit i flera år.

 • Hur blir det med arbetsmiljön nu med tanke på de arbetsmiljöproblem som var tidigare?

  Alla ytor har rensats till konstruktionsbetongen. Golv har sedan gjutits med ny övergjutning. Därefter har det byggts upp nya innerväggar och det blir även nya ytskikt och ny ventilation. Vi känner oss trygga att dom tidigare upplevda miljöbekymren inte ska komma tillbaka. Vi har även lagt ned en stor insats på arbetsmiljön i teknikutrymmena i källaren under simbassängen. För att säkerställa att grundvattennivån hålls borta från källaren har flera nya pumpgropar skapats. Idag upplevs källaren som ren och torr. Den kommer också att bli ljus eftersom driftsutrymmena har blästrats och kommer att målas upp.

 • Vilka kommer att arbeta där?

  Personal från badhuset, samt att både bibliotek och fritidsgård kommer att vara bemannad av deras personal under deras respektive öppettider. Biblioteket kommer att hållas meröppet, det vill säga kommer att hållas öppet viss tid även utan personal. Man får då tillträde in dit via sitt lånekort. 

 • Hur blir det med fritidsgård?

  Fritidsgården kommer att inrymmas på plan ett, under omklädningsrummen för badhuset.

 • Hur blir det med bibliotek?

  Biblioteket kommer att inrymmas på plan tre, ovanför omklädningsrummen för badhuset.