Evenemangsarenor

Är du arrangör för ett större evenemang och söker lokal i Skellefteå kommun för ett evenemang?
Genom åren har både stora och små evenemang passerat genom kommunen men även lokala som inte är att förglömma.

Kommunen har ett antal lokaler som är lämpade för arrangemang och evenemang av olika karaktär. Under sommarhalvåret är även det underbara området på Nordanå möjligt att boka för exempelvis teater eller musik i det norrländska kvällsljuset.

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2019-05-13

Läs mer om olika evenemangsarenor

 • Arrangemang utomhus

  Inför sommarhalvåret finns förstås också möjlighet för evenemang utomhus.

  Nordanåområdet är ett underbart parkområde som kan bokas för såväl teater och musikarrangemang som marknad eller utställning. Dansbana för exempelvis salsakvällar i sommarnatten finns på västra delen.

  Det lummiga området har en mångskiftande historia och används flitigt av kommuninvånarna för bland annat picknick i det gröna, men även fågeldammarna, lekparken och beachvolleyplanen lockar stora som små.

  Grusplanerna på våra idrottsplatser i kommunen är möjliga att boka för exempelvis cirkus eller marknad. Kostnad enligt offert.

  Faktura skickas i förskott och upplåtelsen gäller endast om fakturan är betald. Arrangören är själv skyldig att skaffa de tillstånd som krävs från övriga myndigheter.

  Är ditt evenemang något annat än det som står här eller söker du en annan utomhusmiljö? Ta kontakt med oss så ska vi försöka hjälpa dig att hitta något passande.

 • Skellefteå Kraft Arena

  Skellefteå Kraft Arena är en multievenemangsarena. Förutom Skellefteå AIK:s hockeymatcher är det här som de största evenemangen i kommunen äger rum.

  Arenan har väl tilltagna och rationella lösningar i allt från teknikresurser och strömförsörjning till biutrymmen, lastning och lossning med mera.

  Arenan rymmer över 6 000 personer och har stor entré, restaurang, sportbar, guldbar, loger, konferensrum, pressrum, flera omklädningsrum med mera.

  Pris

  Pris enligt offert.

  Hur bokar jag

  Besök Skellefteå Kraft Arenas hemsida

 • Balderhallen

  Balderhallen är en kombinerad sporthall och evenemangsarena precis som Eddahallen. Den är ljus och trevlig, tillgänglig och har centralt läge. Här finns A-hall, B-hall, konferensrum och café/kiosk.

  Hur stor är lokalen?

  A-hallen är godkänd för 2 400 personer men vid evenemang om man nyttjar både läktare och stolar på parkett finns standardmöblering för 1 500 publikplatser.

  Vad kostar det?

  Pris enligt offert.

 • Eddahallen

  Eddahallen är ett ”må-bra-tempel” som inrymmer badanläggning med relax, gym, sporthall och kafeteria, allt under samma tak. Sporthallen är en av kommunens matcharenor för inomhusidrott men har även kapacitet för andra evenemang.

  Hur stor är lokalen?

  A-hallen är godkänd för maximalt 1 100 personer inklusive medverkande.
  Det finns 655 sittplatser på läktare och plats för stolar på golvet.

  Vad kostar det?

  Pris enligt offert.

  Så här bokar jag

  Besök Eddahallens sida för att boka lokal

 • Nordanåteatern

  Fullskalig och komplett teatersalong med torr akustik. Salongen är stämningsfull och har fått behålla mycket av sina gamla anor. Entré och foajé är ljus och luftig och håller toppmodern teknik. Fina logeutrymmen, höj och sänkbart orkesterdike som underlättar lastning och lossning. Lokalen används även till föreläsningar och möten.

  Hur stor är lokalen?

  I denna lokal får maximalt vistas 450 personer inklusive medverkande.
  I salongen finns 425 stycken numrerade sittplatser varav fyra stycken är avsedda för rullstol.

  Biljetter

  Visit Skellefteå, telefon 0910-45 25 15 hjälper gärna till med biljettupplägg för dig som anordnar evenemang i Nordanåteatern och vill sälja biljetter via Ticnet.

  Vad kostar det?

 • Anderstorpsalen

  Oktagonformad (åttakantig) hör- och konsertsal med mycket speciell akustik, som lämpar sig för musikarrangemang och föreläsningar, men även teater som inte behöver extra krävande ljussättning.

  Scenen är 8 meter djup i mitten och 14 meter bred, med möjlighet till sektionsvis avskärmning. Du har även tillgång till flygel.

  Hur stor är lokalen?

  I denna lokal får maximalt vistas 700 personer inkl. medverkande.
  I salen finns 530 numrerade sittplatser samt 42 extra stolar.

  Biljetter

  Visit Skellefteå, telefon 0910-45 25 15 hjälper gärna till med biljettupplägg för dig som anordnar evenemang i Anderstorpsalen och vill sälja biljetter via Ticnet.

  Vad kostar det?

  Prislistan hittar du här