Stadsbiblioteket

 • Så fortsätter arbetet med kulturhuset

  2016-10-12

  Projektet Kulturhus Skellefteå drivs målmedvetet vidare efter att White Arkitekter utsågs till vinnare med sitt bidrag ”Sida vid sida” i juni i den uppmärksammade arkitekttävlingen. Projektet är nu inne i en genomförandefas där planeringen av kulturhusets innehåll intensifieras och byggprocessen startar.

  Läs mer
 • Första kongressen bokad till kulturhuset!

  2016-06-21

  Skellefteås kommande kulturhus har fått sin första kongressbokning, som dessutom har anknytning till en av husets blivande kärnverksamheter. Det är Biblioteksdagarna som ska genomföras i Skellefteå år 2020.

  – Det känns fantastiskt spännande att erbjuda Skellefteå som värd för biblioteksdagarna under det första år vi har kulturhuset med dess kongressanläggning på plats. Jag tror att kombinationen kultur och möten är en stor fördel i detta fall, och så klart att stadsbiblioteket kommer att finnas i huset, säger en mycket nöjd Mikke Ejrevi, bibliotekschef i Skellefteå kommun.

  Läs mer
 • Beslut tydliggör inriktning för framtida kulturhus

  2015-01-12

  Under måndagen föreslog kommunstyrelsens arbestutskott (KSAU) att godkänna den utvecklingsplattform som tagits fram för ett framtida kulturhus i Skellefteå. Utvecklingsplattformen beskriver de övergripande ramarna i form av bland annat vision och värdegrund för kulturhuset och dess verksamhet.

  Läs mer

Ansvarig nämnd:

Informationen granskades: