matton1525R-78235.JPG

Boka lokal och anläggning

Vi har lokaler för många olika aktiviteter och kan bokas av alla oavsett om du är förening, företag eller privatperson.

I kommunen finns cirka 50 idrottshallar. Storleken på hallarna varierar från fullstor matcharena med läktare, vanlig skolidrottshall, brottningshall, bordtennislokal till danssal.
Vi har även lokaler för olika aktiviteter som arrangemang, möten, fester, kalas och övernattning. När du hyr lokal är du skyldig att ta del av de allmänna ordningsreglerna.

Skolan är första hyresgäst av de flesta lokaler vardagar klockan 08-16. Under de dagar och veckor som skollov infaller har du möjlighet att boka även dagtid.
Inomhussäsongen startar cirka vecka 35 och pågår till vecka 21. Under juni, juli och augusti har vi öppet begränsat antal hallar.

Enstaka tider

För att boka enstaka tillfällen kan du välja att e-boka med direktbetalning 
Du kan e-boka 25 dagar framåt i tiden. Om hallen du söker inte finns med, kan du kontakta kundtjänst eller själv söka lokal och skicka bokningsförfrågan för den hall du önskar hyra. Bokningsförfrågan handläggs manuellt vardagar under kontorstid och du får godkännande eller avslag via e-post.

Schemabokning

Om du önskar boka för en längre period, till exempel för hela säsongen ska du ansöka via webben.
I mån av plats kan du även schemaboka tider när säsongen startat.

Matcharenor

Vi har åtta fullstora hallar som är matcharenor och dessa är inte möjliga att schemaboka på helger. I mån av plats kan enstaka tider bokas på helgen innevarande vecka.

Övernattning

Vi har tillgång till ett antal klassrum för cuper och läger. Dessa får endast hyras av föreningar. Bokning ska ske minst två veckor i förväg. Bokning som infaller under sommarlov ska ske senast 15/5. Bokningar som infaller under jullov ska ske senast 15/12.

Fest och klassdisco

Det finns ett antal lokaler av olika storlek att boka för fest eller klassdisco. När det gäller klassdiscon får skolan endast boka sin egen matsal. Bokningen ska ske minst två veckor före utsatt datum. Bokning som infaller under sommarlov ska ske senast 15/5. Bokningar som infaller under jullov ska ske senast 15/12. Lokalerna hyrs inte ut vid valborgsmässoafton, skolavslutning eller lucia. Nyårsafton får inte heller bokas med undantag för föreningsfester (då med styrelsen som ansvarig). Du är även skyldig att ta del av ordnings- och brandregler vid bokning.
I vissa fall krävs tillstånd för fest och discobokning, läs mer vilka krav som gäller här.

Evenemang och arrangemang

Söker du lokaler för evenemang och arrangemang hittar du mer information här.

Allmänna samlingslokaler

Här hittar du en lista över alla samlingslokaler i Skellefteå kommun. Du kontaktar kontaktpersonen på respektive samlingslokal för bokning och övriga frågor.

Utbildning

I många av våra skolor finns klassrum eller teorisal att hyra för utbildning.
När det gäller bokning av hemkunskapslokal, får de lokalerna endast bokas av studieförbund.
Bokning i en hemkunskapslokal ske minst två veckor före utsatt datum.

Priser

Här hittar du priser för lokaler och anläggningar.

Bra att veta

  • Nyckel/kort till lokalerna hämtas på Kultur- och fritidskontoret, Bäckgatan 1 (två trappor) eller kundtjänst (Stadshuset) om inte annat anges på bokningsbekräftelsen
  • Passerkort kostar 50 kr/styck
  • Föreningar köper sina kort, även privatpersoner kan köpa kort istället för pinkod
  • Nycklar ska återställas så snart som möjligt efter bokat tillfälle

Felanmälan

Upptäcker du något fel i någon av våra lokaler kan du anmäla detta till fastighet här.

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2019-10-02