rulle.jpg

Rekommenderade fiskeplatser

I Skellefteå kommun finns 1 500 sjöar, fem stora kustmynnande älvar och 36 mil kust att nyttja för fiske. Oavsett vilken typ av fiske du är intresserad av är chansen stor att du kan uppleva det här.

Nu är det ännu enklare att hitta fiskevatten som passar dig inom kommunen. Här får du hjälp med allt ifrån hur du fiskar till var du fiskar och vilka arter som finns. Ta gärna del av och testa någon av de rekommenderade fiskeutflykterna som finns med i guiderna. Om du är medlem i någon fritidsgård kan du till och med låna utrustningen som kan behövas för fisketuren.

Var i vattnet hittar jag fisken?

Om du vill få tips på var du ska söka fisken i din sjö eller älv så kan du hitta information här nedan. Illustrationerna nedan visar inte bara var fisken står, utan även varför fisken beter sig som den gör. 

Lokala fiskeguider

Sätt igång och utforska fisket i de olika kommundelarna! Här nedan hittar du ett antal lokala fiskeguider med både generell information om våra vanliga fiskarter och fiskemetoder, men även lokala fisketips på särskilt bra platser att fiska.

Centrala Skellefteå (pdf, nytt fönster)
Bergsbyn, Ursviken, Skelleftehamn (pdf, nytt fönster)
Bureå (pdf, nytt fönster)
Burträsk (pdf, nytt fönster)
Byske (pdf, nytt fönster)
Kåge (pdf, nytt fönster)
City of Skellefteå (eng pdf, new window)

(Dokumenten är anpassade för dubbelsidig utskrift)

Isfiske efter sik och harr

I guiderna hittar du flera bra tips på var längs kusten det finns goda möjligheter att pimpla sik och harr. Här kan du även läsa mer om hur du optimerar din chans att fångar dem.
Länk till hur du pimplar sik och harr (extern webbplats, nytt fönster)

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2018-01-02
Sida

Fiska i Åby älv

Vid Åbyälven finns det en fiskebrygga som är anpassad för rullstol.