Längskidåkning och slalom

Inom Skellefteå kommun finns många möjligheter för skidåkning eller annan motion. Inom centralorten sköts mer än 40 km skidspår av Skellefteå kommun, lägger du till spåren i serviceorterna som föreningar sköter så blir siffran mer än 120 km skidspår. Promenad, löpning eller skidåkning - välj det som passar just dig beroende på årstid!

Skidspårskarta

Här kan du se aktuella skidspår i kommunen. Det finns ett snabbfilter till spåren i Vitbergsområdet. (länk till karta för Längdskidor)

Att tänka på - vintertid

Under vintertid är det inte tillåtet att gå, springa eller gå med hund på preparerade skidspår enligt de lokala ordningsföreskrifterna. Att gå på skidspåren kan också skapa onödiga olyckor och sand och grus kan följa med i spåren, vilket gör att skidor kan gå sönder.

Testa gärna Vinterpromenaden i stället.

Tack för att du visar hänsyn!

Spåravgift på konstsnöspåret vid pistolskyttebanan.

OBS! Inga avgifter för konstsnöspåret vid pistolskyttebanan behöver betalas under kvarvarande skidsäsong 2020/2021.

Kommunen har anlagt ett konstsnöspår vid pistolskyttebanan. Det är ca 1600 meter långt. 

Här kan du åka skidor på lagrad konstsnö- Det är gratis för barn och ungdomar upp till 18 år. För övriga tar vi ut en spåravgift.

Du har tre val
Dagkort 50 kronor
Veckokort 150 kronor
Säsongkort 500 kronor

Betalning
Du kan swisha till nummer 123 371 99 94. Skriv i meddelandet vilken avgift det gäller.
Du kan också köpa spårkort på Eddahallen eller i receptionen på Skellefteå Camping.

Bokade tider
Tisdagar och torsdagar 18.30 - 19.30 tränar skidklubbarnas ungdomsverksamhet på konstsnöspåret. Övrig tid är för allmänheten

Slumpvisa kontroller kommer att ske av kontrollanter från skidklubbarna.

Skidspår i Skellefteå

Spåren i centralorten drivs av kommunen med undantag för Anderstorps motionsspår som drivs av IFK Anderstorp och Sunnanås elljusspår som drivs av Sunnanå SK. Skidspåren utanför centralorten är föreningsdrivna. Det finns också ett konstsnöspår på skidstadion på Vitberget i centrala Skellefteå.

Skidspår i centralorten

Karta och information om skidspåren på Vitberget att skriva ut

Skidspår utanför Skellefteå centralort

Ombyte och vallning av skidor på Skellefteå Skidstadion

På Skellefteå Skidstadion finns möjlighet att byta om och duscha i Skellefteå Skidklubbs klubbhus / servicebyggnad nr 3 på området.
Öppettider: Måndag - torsdag 06.00 - 23.00 och fredag - söndag 06.00 - 19.00.
Samma öppettider gäller för bommen in till Skellefteå Camping/Skidstadion.
Behöver du valla dina skidor finns en vallabod öster om Skellefteå skidklubbs klubbhus. Rum nr 2 är  öppet för allmänheten.

Turåkning

En annan form av skidåkning är turåkning. Istället för att följa uppkörda skidspår väljer du din egen väg ut i naturen. Besök en grillplats, en plats med lite extra vacker natur eller hitta en sluttning i söderläge där du kan sätta dig och bara njuta av solen. Och du behöver inte oroa dig för att inte hitta tillbaka – du följer ju bara dina egna spår hem igen.

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2021-02-24
Sida

Spårstatus via webbkarta

På den här sidan kan du se status för skidspåren i centrala Skellefteå via funktionen webbkarta. Med hjälp av detta kan du hålla dig uppdaterad och va...

Läs mer
Sida

Skidbackar

I Skellefteå kommun finns många möjligheter för utförsåkning för både nybörjare eller den mer erfarne åkaren. Vill du åka slalom, snowboard eller tele...

Läs mer