050325_153720-P.jpg

Skoterkörning

När du är i Skellefteå befinner du dig i en skoterkommun med cirka 175 mil skoterleder som kan ta dig i stort sett vart som helst i kommunen!

I Skellefteå bor många som ägnar sig å skoterkörning under vintrarna. Både de som ser skoterlivet som en trevlig fritidssysselsättning med familj och vänner eller de som satsar helhjärtat på skoterkörning som sport. Skellefteå har producerat både världsmästare, europamästare, nordiska och svenska mästare i skotercross. Dessutom finns redaktionen för den rikstäckande tidskriften Snowmobile här i Skellefteå.


Fina skoterleder tack vare skoterklubbarna

Att hålla igång alla dessa mil av skoterleder kräver ett stort arbete. Detta är möjligt tack vare ett omfattande, och till största delen ideellt, arbete som görs av kommunens skoterklubbar.
Tack vare deras fantastiska arbete med underhåll och skyltning av leder kan man vintertid ta sig i stort sett vart som helst i kommunen med hjälp av sin snöskoter.

Stöd din skoterklubb!

För att skoterklubbarna ska kunna finansiera underhåll av leder, broar över vattendrag, maskinpark och sitt föreningsarbete är de beroende av stöd. Så om du använder och uppskattar skoterlederna så tycker vi att du ska köpa medlemskort hos en skoterklubb nära dig!


Många utflyktsmål

Det finns skoterleder till många trevliga utflyktsmål inom kommunen. Bland annat kan du köra till de flesta skidbackar, många grillplatser eller sjöar där man kan pimpelfiska. Tänk på att det kan krävas fiskekort för att fiska, klicka här för mer information om fiske och fiskevårdsområden.

När isarna på vattnen har frusit kan man ta sig via skoterleder från havet i Bottenviken och vidare inåt landet ända upp till fjällen om man så skulle önska. Det finns även leder som anknyter till samtliga angränsande kommuner.

Bland skidbackarna du kan besöka via skoterleder finns Storklinta, Bygdsiljum och Klutmarksbacken. Dessutom finns numera även en led till Skellefteå camping som ansluter ifrån bensinstationen vid Solbacken och följer E4:an på dess västra sida.

I alla kommundelar finns åtminstone en bensinmack som är åtkomlig utan att köra på allmän väg, vilket är otillåtet. 

Kontakt

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2017-11-28
Sida

Allemansrätten

Naturen är öppen och tillgänglig för alla. Det betyder att du får vistas i naturen om du visar hänsyn och inte stör eller förstör.

Läs mer