Byske älv.jpg

Paddla kanot

Det finns få saker som ger naturnära som att glida fram i en kanot och endast höra det långsamma rytmiska ljudet från paddeltagen. Med kanotens hjälp kan du tyst glida fram och på så sätt komma nära djurlivet i vattnet eller längs älvstranden.

Möjligheterna att få uppleva detta i Skellefteå är också näst intill oändliga. Här finns ett flertal fina älvar som erbjuder goda möjligheter till paddling och dessutom hundratals sjöar av varierande storlek som passar utmärkt för en kanottur.

Kanotguide

Läs mer om de olika älvarna och hitta den paddelsträcka som passar dig! Kartor hittar du till höger på denna sida.

Skellefteå älv

Njut av naturens förvandling, en färd från skogslandskap till stad!

Byske älv

Naturens närvaro är påtaglig, älven har valt sin egen väg och du är välkommen att prova den!

Bure älv

Färdas genom västerbottnisk landsbygd och vackra sjöar, känn doften av svunna tider!

 Inventeringen har gjorts med bidrag från Naturvårdsverkets satsning på lokal och kommunal naturvård men även KFUM Skellefteå och Skellefteå kommun har varit medfinansiärer av detta projekt.

  • Om allemansrätten

    Vår natur står öppen för oss alla. Du kan njuta av dofter, fågelsång, blomsterängar eller promenader och skidturer i skogen. Men denna rätt innebär också skyldigheter för oss som vistas ute i naturen. Du måste visa hänsyn mot alla som bor i närheten eller vistas ute samtidigt som dig samt mot alla djur, växter och träd. Allemansrätten ger oss alla tillgång till naturen - men under ansvar. Huvudregeln är att inte störa - inte förstöra.

    Läs mer om Om allemansrätten

Kontakt

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2017-12-12