Illustration på två vandrare

Vandringskortet

Kom ut i naturen i sommar. 2020 finns det 16 vandringsleder att välja på i vår vackra kommun. Hämta vandringskortet som är gratis på några av våra utlämningsställen eller ladda ner det direkt från webben och gå minst tre av lederna i sommar, då har du chansen att vara med i en utlottning av fina friluftspriser. Mellan den 1 juni och 30 september kommer det att finnas en eller två kontroller uppsatta utefter varje led som du ska fylla i på kortet.

Såhär går det till:

Hämta ut ett fysiskt kort eller ladda ner det direkt
I år kommer vandringskortet att vara gratis. Det går antingen att hämta ut ett kort på något av utlämningsställena som finns nedan eller ladda ner det direkt på webben. När du har kortet i din hand är det bara att börja vandra och samla ihop koder från lederna.

Här kan du ladda ner och skiva ut kortet direkt 

Länk till PDF på vart man hittar koder på respektive led. 

Här hittar du alla utlämningsställen av vandringskortet

Vill du ha med kartan i mobilen?
Här finns en länk till en karta  där du hittar kodernas placering på respektive led 

 

Olika koder vid varje led

Beroende på vilken led du vandrar finns antingen en eller två koder utplacerade någonstans utmed lederna. När du har hittat koderna, skriv ner den på vandringskortet och fortsätt sedan din vandring. Du måste ha vandrat minst tre leder för att vara med om utlottningen av priser. Beroende på vilken led du vandrar finns antingen en eller två koder utplacerade någonstans utmed lederna. 

Här finns en PDF med beskrivning var du kan hitta koderna vid respektive led.

 

Skicka in koderna när du vandrat klart för säsongen

När du känner dig nöjd med vandringen för i år är det dags att skicka in koderna, och det kan du göra på lite olika sätt. 

  • Lämna in ditt ifyllda kort på Turist Center.
  • Skicka det i ett kuvert till: kultur och fritidskontoret,931 85 Skellefteå.
    Märk kuvertet ”vandringskortet 2020”
  • Fyll i det färdiga kortet i formuläret nedan.

Hur du än väljer att skicka in ditt kort ska Kortet inlämnat så att Kultur- och Fritidskontoret har kortet senast fredag 2 oktober!

OBS! Fyll endast i det digitala formuläret när du avslutat vandringen och inte under pågående vandring då de inte går att spara.

 

Tips till din vandring

Innan du sätter iväg på en längre tur bör du ha gått in dina skor ordentligt. Se också till att ha med dig vätska och mat som du behöver längs vägen. Att stanna till och ta en friluftsfika är en stor del av njutningen med vandringen. Längs efter vandringslederna finns det många vindskydd och lämpliga rastplatser för detta.

 

I fjol sattes alla rekord. Det var mer inskickade kort, fler tagna kontroller och fler sålda kort.

Här kan du läsa om vilka leder som vandrats mest i sommaren 2019 utifrån inskickade kort.

 

Klicka på länken om du vill ha mer information om vandringsleder i Skellefteå kommun.

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2020-05-25