Skridskoåkning.jpg

Skridskoåkning

Att åka skridskor är en populär vinteraktivitet, både på hockeyplaner eller långfärdsskridsko på naturis. Det finns ett stort utbud spolade isbanor runt om i kommunen, vilka är tillgängliga för friåkning eller för att spela hockey med dina vänner.

Till höger på denna sida hittar du länkar till de idrottsplatserna i Skellefteå kommun där det finns isbanor. Dessa isbanor är tillgängliga för allmänheten när de inte är bokade för träningstider av föreningar. Klicka på denna länk för mer information om istider och allmänhetens åkning.

Isbana med konstfrusen is

Det finns en isbana med konstfrusen is i Skellefteå kommun, detta är Tallbacka IP i Bureå. Isbanan brukar öppna i mitten/slutet av oktober. Vid regn eller många plusgrader stängs den.

OBS! Det finns inte längre någon konstfrusen isbana på Norrvalla IP.

Isbanor med naturis

Det finns spolade isar med naturis på en mängd platser runt om i Skellefteå kommun. I centralorten sköter kommunens personal från Norrvalla IP isarna på; Anderstorp IP, Sörböleskolan, Skogsvallen, Nordanå, Norrhammarskolan, Lejonströmsskolan,  Sjungande Dalen IP, Sunnanå, Morö Backe skola och Torsplan på Norrvalla.

Utöver dessa servar Tekniska kontoret/Parkavdelningen ett flertal mindre isar vid skolor och bostadsområden. Dessutom finns spolade isar i Bureå, Byske, Ersmark, Jörn, Lövånger, Skelleftehamn och Ursviken.

 

Status isbanor i centralorten

Vill du veta status för isbanor och skidspår i centrala Skellefteå kan du nu göra detta via webbkarta eller en apptjänst för smartphone.

Klicka på följande länk för status isbanor i centralorten.


Allmänhetens åkning

Allmänhetens åkning sker efter regler som varierar med tid och plats, detta gäller både isbanor utomhus såväl som i ishallar. På tider när föreningar inte har bokade träningstider kan isarna vara tillgängliga för allmänhetens åkning, klicka här för att se bokade istider.

Använd hjälm när ni åker skridskor och ta hänsyn till de små åkarna som inte alltid har full kontroll på sin åkning. Vill du använda klubba och puck är det viktigt att först undersöka vilka regler som gäller för stunden på den isbana eller hall där du åker. Mer information hittar du via länk till höger på denna sida.

Skridskobana på sjön Gärdefjärden

I närhet till centrala Lövånger på sjön Gärdefjärden plogas en skridskobana upp för skridskoåkning. Denna är öppen att använda både med långfärdsskridskor eller vanliga skridskor.

Läs mer om skridskobanan på Gärdefjärden

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2017-11-28
Sida

Allmänhetens åkning

I november startar allmänhetens åkning utan klubba i ishallarna för skridskosugna människor i alla åldrar, se aktuella tider under länken istider.

Läs mer