Skridskoåkning på is-Lars Sundström.jpg

Allmänhetens åkning

I november startar allmänhetens åkning utan klubba i ishallarna för skridskosugna människor i alla åldrar, se aktuella tider under länken istider.

Tider för allmänhetens åkning 

I ishallarna och på den konstfrusna isen på Tallbacka idrottsplats i Bureå används till stor del för föreningarnas träningstider. Men det finns även tider då allmänheten har möjlighet att åka på dessa.

Observera att det under tider för allmänhetens åkning inte är tillåtet att använda klubba och puck.

Under helger på vintersäsong kan cuper eller evenemang göra att allmänhetens åkning blir inställd.
Därför är det viktigt att kolla istiderna på respektive hall innan ni beger er iväg för att åka. Klicka på följande länk för mer information om istider och tider för allmänhetens åkning.

I centralorten erbjuds när naturisar utomhus för allmänhetens åkning på Anderstorps Idrottsplats, Sjungande Dalens idrottsplats, Balderskolan, Norrhammarskolan, Skogsvallen, Morö Backe skola, Getbergsskolan, Sunnanåskolan och Sörböleskolan.

Vissa tider kan också förekomma på Torsplan på Norrvalla, se mer information nedan.
På vardagar är det förtur för skolans verksamhet. 

Skötsel av isarna

Underhåll och skötsel av isarna sker alla veckans dagar.  Vid väldigt kraftigt snöfall åtgärdas i första hand Sjungande Dalens idrottsplats och Torsplan på Norrvalla.

På Torsplan gäller föreningsbokning och skolbokning dagtid på vardagar. Torsplan är oftast tillgänglig för allmänheten fredagar efter klockan 19.00, lördagar efter klockan 09.00 och söndagar efter klockan 11.00. 

På idrottsplatserna Norrvalla/Torsplan, Skogsvallen, Anderstorp och Sjungande Dalen är belysningen tänd till klockan 22.00.

Ovan nämnda utomhusisar sköts av Skellefteå kommun genom personalen på Norrvalla idrottsplats.
Kvartersisarna i ditt närområde sköts av parkavdelningen. 

Kontakt

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2018-06-11