maria-holm-IMG_3485.JPG

Tävlingen avgjord

Skellefteå har ett fantastiskt rikt friluftsliv och det vill vi att just du ska upptäcka. Vad är din Grej? Vad brukar du göra när du är ute i naturen? Brukar du göra något själv? Eller med familj eller vänner?

De vinnande bidragen

Många bidrag har kommit in i tävlingen och juryn har enats om vinnare i de olika kategorierna. Vinsterna kan hämtas på Kultur- och fritidskontoret, Bäckgatan 1 från vecka 46.

Friluftsliv för familjen
Med motiveringen "Bidraget visar på det nära och enkla friluftslivet i Skellefteå. Tillgängligheten för alla och att det ofta finns just utanför dörren. Som hon uttrycker det själv kan naturen vara läkande för både kropp och själ."

Vinnare: Singh_maria_
Se vinnande bidraget här

Friluftsliv med kompisgänget
Med motiveringen: "Bidraget visar att friluftsliv kan utövas på många olika sätt. Kompisgänget utforskar naturen och lokalhistoriska väsen på ett spännande och kreativt sätt."

Vinnare: Swedishghostlovers
Se vinnande bidraget här 

Friluftsliv på egen hand
Med motiveringen: I naturen finns många skatter för alla sinnen. Ge dig tid att hitta din! "Även en liten skatt är en skatt”, som vasterdrottningen uttrycker sig.

Vinnare: Vasterdrottningen
Se vinnande bidraget här

 

Priser

  • 1:a pris i kategorin "Friluftsliv med familjen" - 1 natt i stuga på Skellefteå Camping eller Byske Havsbad för 4 personer. Ingår gör även ryggsäck med termos och annat som hör picknicken till samt karta över närmaste vandringsled.
  • 1:a pris i kategorin "Friluftsliv med kompisgänget" - Övernattning 1 natt i stuga på Kalvträsk vildmarkscamp för 4 personer. Ingår hyra av bastu samt egna fiskespön och fiskekort.
  • 1:a pris i kategorin "Friluftsliv på egen hand" - Vinn ditt eget enmanstält och termos.


Tävlingen avslutades 31 augusti 2018.
Juryn består av personer som på olika sätt jobbar med friluftslivet inom Skellefteå kommun. Indelning i tävlingskategorierna sker av juryn utifrån bedömning av motivet i inläggen.

Genom deltagande i denna tävling godkänner fotografen att juryn och Skellefteå kommun får använda inskickade bilder och filmer i olika sammanhang som har med friluftsliv att göra inom kommunen.

Se alla bidrag här

Kolla in Skellefteås friluftsliv här

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2018-11-07