Vandringsleder

Upptäck vandringskortet i sommar. Du kan vandra tre av fjorton leder som finns med, fyll i koderna från varje led på kortet och var med och tävla om fina friluftspriser.

Mineralleden

Mineralleden startar vid Vitbergets elljusspår i centrala Skellefteå och sträcker sig ända till Vildmarksgruvan i Varuträsk. Leden är 17 km lång och erbjuder vandring genom många skiftande miljöer och varierande landskap. Mer information om Mineralleden (extern webbplats, nytt fönster).

Naturstigen på Vitberget

Naturstigen är en cirka 5 kilometer lång slinga som går i kuperad terräng med några få korta, brantare partier. Stigen är väl markerad med blå/vita vandringsledsskyltar. Längs stigen finns skyltar med information om det varierande landskapet, kultur, geologi med mera.

Naturstigen, Vitberget (nytt fönster)

Kraftleden

Kraftleden har en totallängd på 18 km och går mellan Vitbergets elljusspår och Skelleftehamn. Leden är väl uppmärkt och bjuder på skiftande miljöer och varierande landskap. Leden går genom blandskog, förbi myrar och stenhällar. Det finns även ett antal rastplatser med vindskydd utefter leden.

 

Vinterpromenaden

Du som vill promenera i skogen även vintertid kan använda Vinterpromenaden. Denna skogsstig ligger i Vitbergsområdet och är 4,3 kilometer lång. Slingan körs upp med skoter och passar även dig som vill gå med stavar eller promenera tillsammans med din hund. Karta och information om slingan

Övriga vandringsleder

Här kan du läsa mer om övriga vandringsleder i kommunen.

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2018-07-05