Vitbergsbacken

Två kilometer norr om Skellefteå centrum hittar du Vitbergsbacken i direkt anslutning till Skellefteå Camping/Skidstadion. Backen har två liftar, två nedfarter, en barnbacke med åkband och en omtyckt Fun-park med hopp och rails.

Öppettider

Se Friluftsfrämjandets facebooksida

Liftkort och parkering

Vitbergsbacken drivs av Friluftsfrämjandet Skellefteå i samarbete med Skellefteå kommun, Kultur- och fritid, som underhåller och pistar backen. Friluftsfrämjandet ansvarar för service under backens öppethållande, se deras facebooksida eller ring 070-567 90 31 (dagtid).

Vid backens fot finns värmestuga med kiosk och servering av lättare mat och även möjlighet att värma din medhavda mat i mikrovågsugn.

Parkerar din bil gör du vid barnbackens fot, väster om liftarna. Följ skyltning vid Mossgatan.

Friluftsfrämjandet säljer liftkort som du kan köpa i backen och i receptionen på Skellefteå Camping. Friluftsfrämjandet har också skid- och snowboardskola och uthyrning av utrustning.  Prata med dem när du besöker backen, gå in på deras facebooksida eller ring 0910-105 86.

Obs! Backen får inte användas utanför ordinarie öppettider.

Barnbacken

Det kostar inget att åka i barnbacken. Rullbandet är igång under tiden stora backen är öppen.

Har du frågor och synpunkter ?

  • Vid frågor och funderingar vardagar och dagtid och som gäller drift och underhåll av backen, ring Skellefteå kommun, Kundtjänst 0910-73 50 00.
  • Vid frågor och funderingar kvällstid och helger och som gäller drift och underhåll av backen, kontakta Friluftsfrämjandets personal på plats.
  • Vid frågor och funderingar kvällar och helger och som gäller öppettider, kundbemötande och övrig service, ring 070-567 90 31 (dagtid) eller gå in på Friluftsfrämjandets facebooksida.

20 minuter före och under backens öppethållande når du Friluftsfrämjandets personal på tel 070-567 90 31 eller på plats. Om ärendet inte är akut angående Friluftsfrämjandets ansvar, ser vi gärna att du mejlar till : johannanyberg84@gmail.com eller ringer/sms:ar 0730-65 60 90.

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2018-06-19