Festivaler

 • Vill du vara med och påverka den nya kulturplanen?

  2019-05-29

  Nu är det dags att ta fram en ny kulturplan för de kommande fyra åren (2020-2023). Kulturplanen ska vara ett stöd i den gemensamma utvecklingen av kulturlivet i Skellefteå kommun samtidigt som den är ett verktyg för kommunen att fokusera sina insatser. Kulturplanen ska också gå i takt med Region Västerbottens kulturplan och är en del i arbetet med samverkansmodellen, som har att göra med fördelningen av statliga- och regionala medel till regional kulturverksamhet i vårt län.

  Läs mer
 • Elite Hotels of Sweden är tilltänkt operatör för kulturhushotellet i Skellefteå

  2018-07-11

  Skellefteås kommande kulturhus inklusive nytt premiumhotell byggs i trä enligt kommunens högt ställda hållbarhetsmål. Det är en av anledningarna till att ett flertal aktörer visat intresse för att driva hotellet i nära samverkan med husets kulturella verksamheter. Nu är det klart att Skellefteå kommun bedömer hotellkoncernen Elite Hotels of Swedens erbjudande som det bästa för Skellefteå.

  Läs mer
 • Helhetsupphandling och samverkansentreprenad för bygget av kulturhuset

  2017-12-19

  Under oktober påbörjade projektet Kulturhus Skellefteå en process för upphandling av hela bygget av kulturhuset. Tidigare har planen varit att dela upp bygget i flera mindre upphandlingar, men med tanke på hur projekteringen utvecklats ser kommunen nu fördelar i att jobba vidare med bygget som helhet.

  Läs mer
 • Eskilstuna inspireras av Skellefteås kulturhus

  2017-10-26

  Eskilstuna kommun planerar ett kulturhus med koncept liknande Skellefteås. Den 10 oktober kom en delegation från både kommun och företag i Eskilstuna till Skellefteå för att studera hur vi genomför vårt projekt.

  Läs mer
< 1 2 3 > 

Ansvarig nämnd:

Informationen granskades: