Kultur

 • Skellefteå lanserar barnens digitala bibliotek Bibblix

  2020-07-01

  Sommarlovet är i full gång och med den en välbehövlig vila och återhämtning för Skellefteås skolbarn. Med barnens digitala bibliotek Bibblix blir det enkelt att hålla igång läsningen under sommaren och smidigt att ta med sig biblioteket till hängmattan, stranden eller parken. Som en av tre kommuner i landet är Skellefteå först att erbjuda Bibblix till sina användare.

  Läs mer
 • Miljonsatsning på kultur i Skellefteå

  2020-06-17

  Biblioteken i Skellefteå har fått över en miljon kronor (1 015 000 kronor) till fem olika projekt, bland annat en halv miljon kronor till projektet utrymme för ungdomar på Stadsbiblioteket via kulturrådet kopplat till stärkta bibliotek.
  - Ungdomar är en särskilt prioriterad målgrupp inför Stadsbibliotekets flytt till Sara kulturhus. I detta projekt kan vi tillsammans med ungdomarna experimentera med Stadsbibliotekets rum och verksamheter för målgruppen. Det känns verkligen spännande, säger Mikke Ejrevi, kultur och biblioteksavdelningschef.

  Läs mer
 • Berättarvandringar 2020

  2020-06-16

  Upplev nya sidor av Skellefteå i sommar! Sommarens berättarvandringar visar upp dolda sidor av platserna som omger oss. Varje söndag under sommaren finns en ny berättarvandring i Skellefteå att uppleva på olika platser i Skellefteå regionen.

  Läs mer
 • Efterlysning stulna verk

  2020-06-08

  Skellefteå kommuns enhet för konst och kultur efterlyser tre verk av Mikael Richter som stulits från området på Nordanå Kulturcentrums innergård. Verken var placerade utomhus, en gångsträcka från museet, lekparken till Science center.

  Läs mer
 • Konstnärlig gestaltning på Floraskolan

  2020-05-25

  Verket som bär titeln Flow är gjord av Thomas Nordström och Annika Oskarsson och installerad på skolans innergård. Verket kommer att invigas i samband med att skolan öppnar

  Läs mer
< 1 2 3 > 

Ansvarig nämnd:

Informationen granskades: