Kultur

 • Spira på besök i Skellefteå

  2017-05-12

  Den 10-11 maj var Kulturhuset Spira från Jönköping på besök i Skellefteå för att dela med sig av sina erfarenheter vid uppstart av ett kulturhus. Förutom att träffa politiker, representanter från projektet och kärnverksamheterna fick även invånarna möjlighet att lyssna och ställa frågor kring Spiras process och verksamhet på ett öppet kvällsmöte.

  Läs mer
 • Konstnärer ska bidra till gestaltningen av Skellefteås kulturhus

  2017-05-05

  Skellefteå kommun bjuder in etablerade konstnärer till en upphandling som gäller konstnärlig gestaltning för kulturhuset enligt enprocentsregeln. Konsten ska förhålla sig till byggnadens arkitektur och bidra till en intressant och trivsam offentlig miljö. Den ska även förstärka varumärket och den värdegrund som kulturhuset ska vila på.

  Läs mer
 • 57 tävlar om att utforma kulturhuset

  2016-02-26

  Det har kommit in 57 bidrag till arkitekttävlingen som ska avgöra den fysiska gestaltningen för Skellefteås kommande kulturhus och hotell, det står klart när inlämningstiden löpte ut i veckan.

  – Vi har längtat efter att få påbörja juryarbetet och se alla förslag som kommit in, och nu är det nära! Om sammanställning och godkännande av bidrag går enligt plan kan vi påbörja både juryarbetet och utställningen för allmänheten om ca tre veckor, säger Therese Bäckström Zidohli, projektledare för Kulturhus Skellefteå.

  Läs mer
 • Hilding Holmquist bygger nytt premiumhotell i Skellefteå

  2015-09-07

  Ett nytt hotell ska byggas i direkt anslutning till Skellefteås kommande kulturhus. Det blir Hilding Holmquist tillsammans med Kristofer Lundström som ska bygga och driva ett hotell i premiumklass,
  – Vi siktar på något som håller minst samma nivå som Clarion Hotel Sense i Luleå, konstaterar Hilding Holmquist.

  Läs mer
< 1 2 3 4 > 

Ansvarig nämnd:

Informationen granskades: