Kultur

 • Konstnärer ska bidra till gestaltningen av Skellefteås kulturhus

  2017-05-05

  Skellefteå kommun bjuder in etablerade konstnärer till en upphandling som gäller konstnärlig gestaltning för kulturhuset enligt enprocentsregeln. Konsten ska förhålla sig till byggnadens arkitektur och bidra till en intressant och trivsam offentlig miljö. Den ska även förstärka varumärket och den värdegrund som kulturhuset ska vila på.

  Läs mer
 • Så fortsätter arbetet med kulturhuset

  2016-10-12

  Projektet Kulturhus Skellefteå drivs målmedvetet vidare efter att White Arkitekter utsågs till vinnare med sitt bidrag ”Sida vid sida” i juni i den uppmärksammade arkitekttävlingen. Projektet är nu inne i en genomförandefas där planeringen av kulturhusets innehåll intensifieras och byggprocessen startar.

  Läs mer
 • Första kongressen bokad till kulturhuset!

  2016-06-21

  Skellefteås kommande kulturhus har fått sin första kongressbokning, som dessutom har anknytning till en av husets blivande kärnverksamheter. Det är Biblioteksdagarna som ska genomföras i Skellefteå år 2020.

  – Det känns fantastiskt spännande att erbjuda Skellefteå som värd för biblioteksdagarna under det första år vi har kulturhuset med dess kongressanläggning på plats. Jag tror att kombinationen kultur och möten är en stor fördel i detta fall, och så klart att stadsbiblioteket kommer att finnas i huset, säger en mycket nöjd Mikke Ejrevi, bibliotekschef i Skellefteå kommun.

  Läs mer
 • 57 tävlar om att utforma kulturhuset

  2016-02-26

  Det har kommit in 57 bidrag till arkitekttävlingen som ska avgöra den fysiska gestaltningen för Skellefteås kommande kulturhus och hotell, det står klart när inlämningstiden löpte ut i veckan.

  – Vi har längtat efter att få påbörja juryarbetet och se alla förslag som kommit in, och nu är det nära! Om sammanställning och godkännande av bidrag går enligt plan kan vi påbörja både juryarbetet och utställningen för allmänheten om ca tre veckor, säger Therese Bäckström Zidohli, projektledare för Kulturhus Skellefteå.

  Läs mer
< 1 2 3 4 5  ... > 

Ansvarig nämnd:

Informationen granskades: