Utbildning till Restaurangkock

En utbildning i Skellefteå som genomförs i samarbete med Astar.

En allsidig utbildning för dig som vill arbeta inom alla typer av kök och vill kunna jobba vart som helst i världen. På utbildningen lär du dig både teoretiska och praktiska moment som innehåller olika matlagningsmetoder och vackra uppläggningar. Du får också kunskap inom maskin- och verktygshantering samt lära dig att handskas med olika råvaror på ett professionellt sätt. Yrket är för dig som kan jobba i ständig rörelse, samarbeta med andra och har en kreativ sida. Du får även skapa menyer ur fantasin och hitta nya oemotståndliga smaker. Som utbildad kock har du nästan garanterat jobb vart du än vill leva i världen.


Utbildningen är ca 50 veckor lång. Vi lägger upp en studieplan som passar just dig. Man kan även läsa mot inriktningen storhushåll eller måltidsbiträde och då tas vissa kurser bort och utbildningen blir kortare.

Utbildningen är CSN-berättigad.

Upplägg

Kurslokaler för schemalagd undervisning, både praktisk och teoretisk, är på Campus i Skellefteå.

Utförligare information ges till antagna vid kursstart.

Individuellt anpassade studier:
Du lär dig de praktiska delarna på en riktig arbetsplats. Du har även möjlighet att gå ut på apl (arbetsplatsförlagt lärande) under din utbildning. Du är ute minst 70% av hela utbildningen vilket ger dig möjlighet att knyta viktiga kontakter som kan leda till jobb.

De här kurserna läser du:

Kurs Poäng
Hygien 100 100
Service och bemötande 1 100
Livsmedel- och näringskunskap 100
Matlagning 1 200
Matlagning 2 200
Matlagning 3  200
Matlagning 4 200
Drycker och ansvarsfull  100
Alkoholhantering
Specialkoster 100
Summa 1200

Behörighetskrav

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grund- läggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Informationsblad (pdf, nytt fönster)

Ansökan

Ansökan är stängd.

Har du frågor kontakta:

Centrum för studievägledning, CV, på 73 50 00 (Kundtjänst) eller mejla till cv@skelleftea.se.   Du kan besöka CV i hus D på Campus Skellefteå.

CV:s hemsida