Om VUX Skellefteå

Vuxenutbildningen i Skellefteå är till för dig som vill studera som vuxen. Du kanske saknar eller har en ofullständig grund- eller gymnasieutbildning eller behöver komplettera den utbildning du har för att få behörighet. Eller så vill du kanske läsa en av våra yrkesutbildningar?

VUX i Skellefteå erbjuder fristående kurser på grundnivå och gymnasienivå, yrkesutbildningar på gymnasial nivå, yrkeshögskoleutbildningar utformade i samarbete med arbetslivet, Lärvux för vuxna med funktionsnedsättning samt utbildning i Svenska för invandrare (SFI).

Vi är en mötesplats där människor växer och utvecklas. Studierna kan anpassas efter dina behov och förutsättningar och du väljer själv studieform.

Vårt Lärcentrum ger dig som studerar på distans vid universitet och högskolor möjlighet att skriva tentamen.

Är du osäker på vad du behöver läsa eller vill upprätta en studieplan? Kontakta våra studievägledare på Centrum för vägledning, CV, och boka ett möte. Du kan få hjälp att se över vilka ämnen du ska läsa och titta på olika alternativ.

Oavsett om du vill ha en bra grund att stå på, vidareutbilda dig eller byta inriktning i livet, så ger vi dig möjligheterna. Kom till oss på Vuxenutbildningen i Skellefteå!