CV - Centrum för vägledning

Studie- och yrkesvägledarna besvarar för tillfället dina funderingar via telefon, mail eller videosamtal.

Informationstillfällen av Centrum för vägledning

Välkommen att ta del av våra livesända informationstillfällen!
Vi vänder oss till dig som har funderingar kring vuxenstudier, exempelvis studier vid folkhögskola och kommunal vuxenutbildning, högre studier och behörigheter. Under och efter presentationen finns möjlighet att ställa frågor. Vi som håller i denna information arbetar som studie- och yrkesvägledare på Centrum för vägledning. Varmt välkommen att delta, vem du än är!

Vårens tillfällen:

25 februari kl 10-11

24 mars kl 20-21

20 april kl 12-13

20 maj kl 09-10

16 juni kl 14-15

Klicka här för att ansluta till möte i Microsoft Teams

Klicka på länken någon minut innan presentationens start så ses vi där. Om du använder dator räcker det att du följer länken. Om du använder smartphone eller surfplatta måste du ladda ner appen "Microsoft Teams". När du klickat på länken blir du placerad i ett väntrum. Vänta där tills vi släpper in dig.

För en lista över alla länkar som nämns i presentationen, klicka här!

Boka samtal via E-tjänst

För att få hjälp med dina frågor så klickar du på "Kontakta Studie- och yrkesvägledarna på CV" Du kan få direkt svar på frågor via guiden i e-tjänsten. Om du har mer omfattande vägledningsbehov till exempel hitta nya yrkesalternativ eller upprätta en studieplanering rekommenderar vi att du bokar ett samtal för studievägledning.

Kontakta studie- och yrkesvägledare på CV

Telefon eller mail

Har du en kortare fråga så kan du ringa eller maila oss. Samtalet och mailet hanteras av Kundtjänst och ärendet skickas till oss om inte Kundtjänst kan hjälpa till med frågan direkt. Om ärendet skickas vidare till oss så kontaktar vi dig så snart vi har möjlighet.

   I e-tjänsten guidar vi dig. Du får direkt svar på frågor eller en bokad tid hos en studie- och yrkesvägledare. E-tjänsten kräver BankID och att du är folkbokförd i Skellefteå kommun.

   Telefonnummer: 0910-735000 E-post adress: cv@skelleftea.se

Drop-in

    Drop in på CV vänder sig till dig som har enklare frågor. P g a smittoläget och rekommendationer från Region Västerbotten har vi beslutat stänga drop in fr o m måndag 16/11 tills vidare. Observera att de inplanerade CSN-informationerna 22/12 samt 7/1 är inställda. Istället hänvisas kunder till e tjänst eller mail för hjälp. Våra lokaler står öppna men obemannade och där kan du hämta blanketter och göra ansökningar på dator. I övrigt kan du antingen boka samtal via vår bokningstjänst eller göra ett ärende genom att ringa Kundtjänst 0910-735000 eller maila cv@skelleftea.se så ringer vi upp dig.

Studievägledare kan hjälpa dig med

   • Information om lika yrkes och utbildningsvägar
   • Information om studieekonomi
   • upprätta en studieplan
 • Planera studierna mot en gymnasieexamen eller slutbetyg

Tänk på det här innan mötet

 • Ha med dig dina betyg och andra viktiga handlingar
 • Skriv ned dina tankar och funderingar
 • Titta igenom VUX kursutbud på www.skelleftea.se/vux om du är intresserad av VUX-kurser eller yrkesutbildningar
 • Titta också igenom folkhögskolornas utbud (Solvik, Medlefors, Edelvik) https://www.folkhogskola.nu/  
 • Är du intresserad av eftergymnasiala studier är t.ex.  www.studera.nu och www.yrkeshogskolan.se  bra att ha tittat på innan samtalet

Ansvarig nämnd: Gymnasienämnden
Informationen granskades: 2021-02-23