CV - Centrum för vägledning
Om kontakt önskas med CV för studierelaterade frågor eller vägledning besök gärna https://www.skelleftea.se/vux/studie-och-yrkesvagledning
P g a corona sker fr o m nu möten via mail, telefon eller video. Endast i undantagsfall genomförs fysiska möten. I dessa fall behöver du i din bokning notera detta.
Tänk på att om du bokar ett fysiskt möte, kom endast om du känner dig fullt frisk.


Vi på CV finns till för dig som vill veta mer om studier på olika nivåer, yrken, arbetsmarknad och studiefinansiering. Du kan få studie- och yrkesvägledning vid ett drop-in besök, eller så kan du boka tid för ett enskilt samtal. Tillsammans med en studie- och yrkesvägledare får du bolla tankar och idéer samt göra en studie- och yrkesplan. Vi kan hjälpa dig att se möjligheter utifrån dina förutsättningar och intressen.

Studievägledare kan hjälpa dig med

  • information om olika yrken och utbildningsvägar
  • information om studieekonomi
  • upprätta en individuell studieplan
  • planera studierna mot en gymnasieexamen eller slutbetyg

Drop-in eller boka besök

Drop-in tiden hos studievägledningen vänder sig till dig som har enklare frågor. Har du mer omfattande vägledningsbehov, till exempel hjälp med att hitta nya yrkesalternativ, upprätta en studieplanering eller skicka in utbildningar för bedömning rekommenderar vi att du bokar ett samtal för studievägledning.

I enskilt samtal för studievägledning hjälper en studievägledare dig att komma vidare med dina tankar kring studier och yrken.

I e-tjänsten guidar vi dig. Du får direkt svar på frågor eller en bokad tid hos en studie- och yrkesvägledare. E-tjänsten kräver BankID och att du är folkbokförd i Skellefteå kommun.

Kontakta studie- och yrkesvägledare på CV

Tänk på det här innan mötet

  • Ha med dig dina betyg och andra viktiga handlingar
  • Skriv ned dina tankar och funderingar
  • Titta igenom VUX kursutbud på www.skelleftea.se/vux om du är intresserad av VUX-kurser eller yrkesutbildningar
  • Är du intresserad av eftergymnasiala studier är t.ex.  www.studera.nu och www.yrkeshogskolan.se  bra att ha tittat på innan samtalet.
Ansvarig nämnd: Gymnasienämnden
Informationen granskades: 2020-04-02