Barn- och ungdomsassistenter, Sjungande dalens särskola

Expansiva Skellefteå erbjuder stimulerande livsmiljöer med närhet till det mesta. Som anställd hos Skellefteå kommun är du en viktig samhällsbyggare med tillgång till personalförmåner, fortbildning och utvecklingsmöjligheter.

Sjungande dalens skola ligger cirka 3 km väster om stadskärnan med närhet till skogsområden, motionsspår och idrottsplats. Skolgården erbjuder lekutrustning och naturligt kuperat landskap. Skolan har cirka 145 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 3 med tillhörande fritidshem. Det är 16 pedagoger på Sjungande dalens skola som består av förskollärare, fritidspedagoger, lärare och speciallärare. Vi har en elevhälsa där speciallärare, kurator, skolsköterska och rektor ingår. I elevhälsan läggs stort fokus på förebyggande och främjande arbete.

Läs mer om Sjungande dalens skola här: http://www.skelleftea.se/sjungandedalensskola

Arbetsuppgifter

Som barn- och ungdomsassistent ska du stödja och hjälpa elever med att organisera skolarbetet, förtydliga lärares instruktioner och material, föra anteckningar, göra veckoscheman samt vara personligt stöd och förebild i och utanför klassrummet. Uppdraget kan variera från att arbeta med enskilda elever och att ibland arbeta i grupper eller i klass. I arbetet ingår också att delta i fritidshemmens vardagliga aktiviteter och att vid behov stötta och hjälpa eleverna med sin allmänna dagliga livsföring.

Arbetet bedrivs i nära samarbete med arbetslag och elever.

Kvalifikationer

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt arbete, alternativt utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har god samarbetsförmåga och ett stödjande och utvecklande förhållningssätt i kontakten med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är självgående och kan lyfta och ta ställning i olika frågor och ser möjligheter i varje elevs individuella utveckling. Du har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och har grundläggande IT-kunskaper. Du har kunskap om alternativ kommunikation och kan kommunicera med hjälp av alternativ kommunikation. Det är meriterande om du erfarenhet av arbete med barn och elever med funktionshinder samt av att arbeta med inkluderande arbetssätt. För tjänsten krävs B-körkort.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Vi tillämpar individuell lönesättning

Tillträde 2019-08-05


Ansök här

Sista ansökningsdag: 30 jun 2019

Referensnummer: A886688/2019

Kontaktpersoner

Erik Lindblom
chef
0910-73 50 00

Övrigt

Barnen och ungdomarna är Skellefteås framtid. Vår uppgift på skolkontoret är att ge dem goda kunskaper och färdigheter en trygg och bärkraftig plattform för fortsatta studier, och så småningom för vuxenlivet. Våra 3 000 anställda är ryggraden i arbetet och säkerställer att verksamheterna för- och grundskola, fritidshem, grundsärskola, kulturskola, elevhälsa bedrivs engagerat och med hög kompetens och kvalitet. För att arbeta inom skolkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2019-07-11

Frågor och svar