Chef företagshälsan

Kommunhälsan är Skellefteå kommuns inbyggda företagshälsa och bildar en egen avdelning under förvaltningen för Support och lokaler. Verksamheten är efterfrågestyrd och ska bistå Skellefteå kommuns chefer med spetskompetens inom arbetsmiljö och rehabilitering, så att bra arbetsmiljö och god hälsa främjas. På så sätt bidrar Kommunhälsan till att göra Skellefteå kommun till en attraktiv arbetsgivare.
Här finns 17 medarbetare med kompetens inom beteendevetenskap, medicin och teknik. Samarbete mellan professionerna inom kommunhälsan är en framgångsfaktor.

Nu söker vi dig som ska leda det fortsätta arbetet mot vår vision - "hälsosamma människor på hälsosamma arbetsplatser".

Arbetsuppgifter

Kommunhälsan arbetar på uppdrag av kommunens förvaltningar. Som chef för kommunhälsan arbetar du med aktiv kunddialog och skapar ett tydligt tjänsteutbud som ska leda kommunhälsan i uppdraget att bidra till det hälsofrämjande arbetet inom kommunen. En viktig del av uppdraget är att bygga ett kreativt och engagerat samarbetsklimat, såväl bland medarbetare som med kunder. Genom omvärldsbevakning tar du till dig av nyheter som är till nytta både för företagshälsan som för kommunen som helhet.

Som avdelningschef är du direkt underställd förvaltningschef och ingår i Support och lokalers ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker en ledare som har erfarenhet av att arbeta i en kundorienterad verksamhet. I dina tidigare uppdrag har du drivit utvecklingsarbeten och kan ge exempel på framgångsrika förändringsresor. Du har tidigare chefserfarenhet och är van att leda olika professioner med hög kompetens.

Du har visat på mod i ditt ledarskap och behåller lugnet i pressade situationer. Uthållighet och strategisk förmåga är andra viktiga egenskaper för uppdraget. Du är tydlig i din kommunikation och ser dialog och samarbete som vägar att nå målen.

Högskoleexamen är ett krav. Vi ser gärna att du har kunskaper i AML och HSL.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Efter överenskommelse.


Ansök här

Sista ansökningsdag: 21 apr 2019

Referensnummer: A857858/2019

Kontaktpersoner

Jan Sundbom
förvaltningschef, Support och lokaler
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Stina Lundmark
Saco
0910-73 50 00

Åsa Lindqvist
Vårdförbundet
0910-73 50 00

Övrigt

Förvaltningen för support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på åtta avdelningar: utveckling, måltid, IT, kommunikation, fastighet, personalsupport, ekonomisupport samt kommunhälsan - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2019-03-28

Frågor och svar